Titokban takarítok az anyósomnál

Borítókép: Titokban takarítok az anyósomnál Forrás: Getty
Te mit szoktál titokban csinálni az anyósodnál?

Egyáltalán nem vagyok tisztaság mániás – kórosan semmiképp – mert a takarítás otthon az utolsó tevékenységek között szerepel és mióta gyerekeim is vannak még fizetni is hajlandó vagyok érte csak ne nekem kelljen csinálni.

A rendet és a tisztaságot viszont nagyon szeretem magam körül – pont ezért otthon is hajlandó vagyok felsöpörni mindennap, ha kell vagy éppen elmosogatni, hogy ne tornyosuljon a mosatlan a fejünk felett.

Amikor anyósomékhoz megyünk, akkor mindig náluk lakunk, mert hosszabb időre szoktunk meglátogatni őket, hiszen messzebb élnek. Ilyenkor értelemszerűen ott vagyunk velük egy élettérben - hiába nagy a lakás és van mindenkinek külön szobája azért csak együtt élünk ilyenkor 1-2 hetet. Természetesen alkalmazkodni kell és ezzel nincs is probléma – bár nem hiába nem lakom otthon se a szüleimmel egy idő után…

Mindenesetre elég sok mindent meg lehet szokni és ahogy mindenhol, itt is vannak jó és rossz dolgok, amiket el kell fogadni. Például nagyon élvezem, hogy nem mehetek a konyha közelébe és mindent csak elém tesznek – még gondolkodnom se kell, mit fog mindenki enni. Ellenben mindennap újra ágyazza utánam az ágyat mert „nem jól csinálom”.

Anyósom háztartásbeli – mindig is otthon volt és gyerekneveléssel, háztartás vezetéssel foglalkozott. Mióta ismerem takarítónő is jár két hetente és úgy látszik, többet nem is kíván foglalkozni vele. A lakás közel 100 nm és bármennyire nem vagyok tisztaságmániás, azért szemet szúrnak a az ajtók mögött összegyűlő por pamacsok, a fürdőszoba csempéjére száradt fogkrém vagy a vízkő cseppek a tükörben – amiben már alig látom magam.

Így, amikor épp elszalad a boltba – vagy bárhova, vagy csak épp tereget az erkélyen, fogom a seprűt és olyan gyorsasággal, hogy Flash is megirigyelné, felsöprök a reggeli után az étkező asztal körül, hogy legalább ne hordjuk szét a lakás többi pontjára a morzsa tengert – kiváltképp, hogy a gyerekeim mindig az asztal alatt szeretnek bunkert berendezni. Ugyanezt (ha alkalmam akad) megteszem ebéd és vacsora után is.

Felmerülhet bennetek a kérdés, hogy mindezt miért titokban teszem?

Amikor egyszer felajánlottam a segítségemet jó szívvel, akkor azt kaptam válaszul, hogy itt épp elég rend és tisztaság van, majd jön a takarító nő két hetente és megcsinálja amit kell.

Ezek után igazán nem akartam erőltetni a dolgot, mert ugyan ritkán látjuk egymást – valószínű ezért „elég jó” a kapcsolatunk – de amikor náluk vagyunk akkor elég aktívan vagyunk együtt. Ezért marad az inkognitó és néha csendben kitakarítom a fürdőszobát miután lezuhanyoztam a padlótól a tükörig. Majd ha épp Ő van a fürdőszobában, akkor a konyhának esek neki.

Nem tudom, hogy észre veszi-e vagy csendben tudomásul veszi. Mindenesetre nem bírom megállni. Így amikor ott vagyok náluk végeredményben sokkal többet takarítok, mint otthon szoktam, még se bánom, mert sokkal jobban érzem magam utána.
Te szoktál titokban takarítani?
A következő lépés az lesz, hogy saját készítésű tisztítószert fogok vinni ajándékba!

Galériánkan 5 takarítási trükk, amit a takarítónőtől lehet ellesni!