Crop topba bújt egy napra, csak hogy a lányának bizonyítsa, van annyira jóban a testével

Borítókép: Crop topba bújt egy napra, csak hogy a lányának bizonyítsa, van annyira jóban a testével Forrás: Instagram/MermaidMomArielle
A gyerekek őszinték, ami a szívükön, az a szájukon; ráadásul a ki nem mondott dolgokat is rögtön megérzik, „leveszik”. Megható és tanulságos történet testünk, önmagunk elfogadásáról és a pozitív példamutatás fontosságáról. Jó lecke lehet sokunknak.

„Egy nagyon érdekes és tanulságos beszélgetésbe futottam bele a kislányommal, ezt szeretném veletek megosztani” – fogott bele a fiatal édesanya a követező történetbe a közösségi oldalán. Arielle, mint fogalmaz, azért fordult a szélesebb nyilvánossághoz vele, mert szerinte sokunk számára fontos mondanivalója lehet.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

"Általában crop topban alszom, ezt szoktam meg, nekem így kényelmes. De utcára, a házon kívül eszembe nem jutott volna fölvenni. Mígnem egyszer csak elém nem állt a picike lánykám és kérdőre vont.

- Mami, olyan cuki vagy ebben, hordanod kellene máskor is, nem csak az ágyban az alváshoz – így a lányom.

- Hát nem is tudom, kicsim... – hárítottam.

- Ez azért van, mert nem szereted a tested? – kérdezett vissza.

Na akkor egy nagyot nyeltem. Mondhatok én bármit, a viselkedésem úgyis elárul – gondoltam. Ekkor döntöttem el, hogy lesz, ami lesz, egész nap abban a fránya crop topban maradok; minden ellenérzésem dacára.

Az igazság az, hogy picit húsosabb vagyok az átlagnál és hát a lányom bizony tökéletesen fején találta a szöget: nem is vagyok teljes mértékben megbékélve magammal.

De az ő kedvéért vettem egy nagy levegőt és kiléptem a komfortzónámból. Őszintén megvallom, nem volt könnyű így végig csinálni egy egész napot, miközben félhangosan testpozitív mantrákat hajtogattam; amik részben a lányomnak, részben azért magamnak is szóltak. Mégis azt gondolom, meg kellett tennem érte; ugyanakkor magamért is" – meséli Arielle.

A fiatal anyuka videója hatalmas visszhangot váltott ki a neten; kommentelők sokasága fejtette ki a poszt alatt, milyen „károkat” okozott bennük, a saját testképük elfogadásában az, hogy annak idején az ő édesanyjuk mennyire kritikusan és könyörtelenül szemlélte saját magát.

Az anyám egyfolytában a súlya miatt sírdogált, a hálószobában elbújva - ez maradt meg a gyerekkoromból. Felnőttként miatta rettegek én is folyton attól, hogy felszedek magamra - írta az egyikük.

Háromszoros hurrá Ariellnek és az összes olyan, hozzánk hasonló anyukának, aki bár lehet, hogy nem érzi magát teljesen magabiztosnak és komfortosnak a külseje miatt; ennek ellenére mindent megtesz azért, hogy a gyerekei ne ugyanezt érezzék majd felnőttként - fűzte hozzá egy másik kommentelő.

Galériánkban pedig arról olvashatsz, hogyan fogadjuk el mi, az ÉVA szerkesztőség tagjai a saját testünket