A Megxit sztori: Megvan Diána halálának az oka? Meghan is majdnem az áldozatukká vált!

Borítókép: A Megxit sztori: Megvan Diána halálának az oka? Meghan is majdnem az áldozatukká vált! Forrás: Harpo Productions/Joe Pugliese
Az egész világ kíváncsian várta azt az Oprah Winfrey interjút, amelyben Meghan Markle és Harry herceg végre választ adtak, mi vezetett odáig, hogy 2020 márciusában elhagyták Angliát. Elmondták, miért romlott meg a viszonyuk a királyi családdal, említést tettek róla, mi okozhatta Diána halálát és Harry azt is elárulta, milyen a kapcsolata most az apjával és a testvérével.

Egy éve nagy szenzációként robbant a bomba, miszerint Sussex hercege és hercegnéje lemondanak a királyi feladataikról és Amerikába költöznek. Akkor elindultak a találgatások, vajon milyen események láncolata válthatta ki ezt a drasztikus lépést a fiatal pár részéről, ám a Buckingham palota teljes hírzárlatot rendelt el és egyetlen információmorzsa sem szivároghatott ki.

A találgatásoknak azonban immár vége! Március 7-én került adásba az Egyesült Államokban az Oprah with Meghan and Harry: A CBS Primetime Special című különkiadása és abban az a kétórás interjú, amit az egykori királyi pár azóta adott, hogy tavaly márciusban először néhány hétre Kanadába költözött, majd végleg letelepedett a kaliforniai Montecitóban. Természetesen a beszélgetés, ahogy várható volt, nem szűkölködött megdöbbentő, drámai bejelentésekben és megható pillanatokban sem.

Az interjúnak külön apropót adott, hogy a Buckingham palota 2021 februárjában megerősítette, hogy Meghan és Harry nem térnek vissza a királyi feladatokhoz, így az ezzel járó előnyöket és juttatásokat sem élvezhetik tovább. Ezzel hivatalosan is véglegessé vált a házaspár elválása a királyi családtól.

Meghan az interjú során többször is kitért arra, mennyire megviselte az elmúlt pár év.

Semmit sem jelent, hogy minden fotón mosolyogsz. Semmi nem az, aminek látszik.

"Rab voltam, minden lépésemet figyelték, nehogy olyan jelenjen meg rólam vagy a családról, ami rossz fényt vet rájuk. Nem ebédelhettem a barátaimmal, és nem hagyhattam el a lakást. Mindenhol ott voltam, miközben valójában sehol nem lehettem ott. Nem is érezhettem volna magam magányosabbnak…”- mondta könnyeivel küzdve.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Meghan hiába kért segítséget, senkitől sem kapott, és nem járhatott terápiára sem, hiszen az „blamázs” lett volna a királyi udvar számára, ha kitudódik. Meghan a királyi család tagjairól gondoskodó klinikát megkerülve sem juthatott el valamilyen egyéb intézménybe, mivel azután, hogy Harry herceg felesége lett, le kellett adnia a jogosítványát, az útlevelét, sőt még a kulcsait is. Végül olyan reményvesztett állapotba került, hogy még az öngyilkosság gondolata is felmerült benne, mert nem látott más kiutat.

„Szégyelltem akkoriban kimondani és szégyelltem bevallani Harrynek, milyen mélyre kerültem. De tudtam, hogy ha nem mondom ki - akkor megteszem. Nem akartam tovább élni."

Szerencsére, miután megosztotta Harry-vel problémáit, borús gondolatait, a férje melléállt, már csak azért is, mert nem akarta, hogy a történelem megismételje önmagát és az édesanyja után Meghant is elveszítse.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Sokáig mentek a találgatások, ki lehetett az, aki Diána után Meghan vesztét is akarta. Meghan szerint semmiképpen sem II. Erzsébet. Szerinte fontos különbséget tenni a család, illetve az intézményt működtető gépezet között.

„A királynő mindig szeretettel fordult felém, valóban törődött velem és én nagyon élveztem a figyelmét és a vele töltött időt. Egyszer megajándékozott egy pár gyönyörű gyöngy fülbevalóval és egy hozzáillő gyöngysorral, máskor pedig betakargatott, amikor látta, mennyire didergek. Ez a kedves, meleg gesztus a saját nagymamámra emlékeztetett.”- mesélte Meghan.

A királyi családból való kiválás - ahogy Harry is elmondta-, egyáltalán nem Erzsébet ellen irányult, ő továbbra is tiszteli a nagyanyját, és nem támadták hátba a királynőt, hiszen eredetileg azt tervezték, továbbra is végezni fogják a feladataikat, csak éppen függetlenül az intézménytől. Az apjával, Károllyal valamint bátyjával, Vilmossal való viszonya azonban nagyon megsínylette az eseményeket. De Harry nem hibáztatja őket, mert szerinte mindannyian a „rendszer” foglyai, amelyből nincs kiszállás és véleménye szerint ez a rendszer volt az, ami édesanyja, Diána halálát is okozta.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

„A kiválásunk fő oka a támogatás és az együttérzés hiánya volt. Nem léptem volna ki, ha nincsen Meghan, ő nyitotta fel a szemem, hogy én is - a családom összes tagjához hasonlóan – egy áthatolhatatlan intézményrendszer foglya vagyok.”- nyilatkozta Harry.

A kiválás gondolata felé tolta a hercegi párt az is, hogy a Buckingham-palotában egyáltalán nem kedvelték Meghant – mint ahogy annak idején Diánát sem-. A pár elárulta, hogy amikor kiderült, hogy első közös gyermeküket várják, a királyi udvarban, még azelőtt, hogy tudták volna, milyen nemű lesz a baba, az volt a legfontosabb téma, hogy vajon milyen lesz a színe, mennyire lesz sötét, és mindez mit fog majd sugallni (Markle édesanyja ugyanis afroamerikai).

A Meghannal és a gyermekükkel szembeni rasszizmus, az örömhír megalázó, csúnya fogadtatása és a sajtó állandó támadásai teljesen összetörték a hercegi párt.

A brit sajtó ellenségeskedését követően Meghant és Harry herceget akkor is sok támadás érte, amikor királyi rangjukról lemondva Amerikába költöztek, ahol többmilliós egyezséget kötöttek a Netflix-szel és a Spotify-jal különböző műsorok készítésére. Sokak szerint ugyanis ezzel aprópénzre váltották egykori nemesi címeiket. Harry herceg most az interjúban erre válaszul nagyon őszintén elmondta, hogy az édesanyja, Diána hercegné után örökölt ugyan egy bizonyos összeget, ez azonban nem elég arra, hogy életük végéig megéljenek belőle, ezért keresniük kellett valamilyen forrást, amiből fenntartják magukat és a családjukat.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Szerencsére a brit sajtó ármánykodása és a Buckingham palota rosszallása ellenére a pár jól van, és ebben annak is nagy szerepe van, hogy újra szülői örömök elé néznek, érkezik a második közös baba. Az Oprah Winfrey-féle interjú egyik nagy szenzációja pedig az volt, hogy Harry herceg elújságolta, hogy a bébi lány lesz.

Nagyon hálás vagyok. Már az csodálatos, ha bármilyen gyereked van, akár egy, akár kettő, de így, hogy egy fiú után jön egy lány, most már tényleg semmi másra nem vágyom. Most, hogy már nem vagyunk a királyi család tagjai, csak mi négyen leszünk, meg a két kutyánk.
mesélte Harry.

A kis család boldogságát csak az árnyékolja be, hogy az elmúlt pár év eseményeinek hatására nagyon megromlott Harry és apja, Károly herceg viszonya – most kiderült, hogy Károly még fia telefonhívásait sem hajlandó fogadni.

Az egykori herceg hangsúlyozta, hogy mindenképpen helyre akarja hozni a megromlott kapcsolatot apjával, akit mindig szeretni fog, de most nagyon megbántotta. Ehhez hasonlóan bátyjával, Vilmossal sem felhőtlen a viszony mostanában, de Harry úgy látja, vele könnyebb lesz rendezni a dolgokat, hiszen testvérekként rengeteg közös dolgon mentek keresztül, még akkor is, ha végül más-más utat választottak.

Nézd meg, 2020 januárja óta milyen nyilvános szereplései voltak a hercegi párnak!