JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Mi a jó házasság titka? Számos híresség vallja, hogy a külön fürdőszoba!

Borítókép: Mi a jó házasság titka? Számos híresség vallja, hogy a külön fürdőszoba! Forrás: Getty Images
Nem csak hírességek, de szakértők szerint is megmentheti a házasságot, ha nem kell osztozni a fürdőn.

„Két toalettünk van és a párommal egymás kezét fogva pisilünk.”- leplezte le magánélete egy kis titkát egy interjúban Meghan Trainor. Az énekesnő nyilatkozatát igazi komment cunami követte. Főként azok adtak hangot nemtetszésüknek, akik szerint a közös fürdőszoba megöli az intimitást.

"Legyen külön fürdőszobád! Soha ne osztozz a fürdőszobán a feleségeddel"- foglalta össze röviden és tömören a hosszú házasság titkát az egyik kommentelő, aki már 42 éve él együtt második feleségével.

„A két fürdőszoba ideális kezdet egy boldog házassághoz, mivel megelőzi a felesleges házi civódásokat. Sohasem házasodtam volna meg, ha meg kellett volna osztoznom a fürdőszobán a feleségemmel.”- erősítette meg a két fürdőszoba a boldog házasság titka elméletet egy másik hozzászóló is.

Nézzük csak meg egy kicsit közelebbről, milyen hozzáadott értéket jelenthet a külön fürdőszoba gyakorlati szempontból! És vajon mit mond erről a tudomány?

A párkapcsolati - és családterapeuta, Laura Petiford szerint a külön fürdőszobának a gyakorlati előnyökön túl elvi jelentősége is van: kifejezi a pár egyenrangúságát, egyenlőségét. Ezen kívül az egyik legjobb módszere a romantika megőrzésének.

„A fürdőszoba az egyik legintimebb helyiség, ahol a legsebezhetőbbek vagyunk és ahol a legelemibb tisztálkodási folyamatokat végezzük. És bár egy jó házasság sok mindent elbír, azért jó, ha marad benne egy kis misztikum és a férjnek például nem kell végignéznie, ahogyan a feleség éppen lábat szőrtelenít, pisil vagy bajuszt gyantáz.”- magyarázza a szakértő.

A külön fürdőszoba már csak azért is hasznos, mert mindenki saját ízlése szerint rendezheti be, helyezheti el benne a számára fontos dolgokat. Nem kell azon veszekedni, kinek, hol legyen a fogkeféje, borotvája, tamponja. És az sem hátrány, hogy nem kell a másik után takarítani a szőrt vagy a hajszálakat, nem kell amiatt bosszankodni, hogy a házastársunk már megint ott hagyta az üres wc gurigát vagy az egész mosdókagylót összekente fogkrémmel, aminek a kupakját sem tette vissza.

A fürdőszoba az intimszféra szentélye lehet, ahol nem kell kontrollálni minden cselekedetünket, ahol nem kell megfelelni a párunk elvárásainak. A holmijainkat úgy és oda tehetjük, ahová csak szeretnénk, akkor veszünk fürdőt, amikor csak kedvünk tartja, annyit szépítkezhetünk, amennyit csak akarunk, addig ülhetünk a wc-n, amíg nekünk jólesik, nem kell attól tartani, hogy emiatt vita pattanna ki a partnerünkkel.
magyarázza a szakértő.

A következő 5 sztárpár is arra esküszik, hogy a hosszú és boldog házasság egyik alapfeltétele a külön fürdőszoba. Kik lehetnek ők? Nézd meg a galériában!

Nézd csak meg, mit mondanak még a híres sztárpárok, mi szerintük a boldog párkapcsolatuk titka!