A nő, aki minden szerelméhez kaméleonként kezdett hasonlítani

testképzavar,párkapcsolat,kaméleon
Forrás: GettyImages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

J

Judit első ránézésre átlagos huszonéves nő: a korának megfelelő divat szerint öltözködik, és kevés pénzből is sikerül a legtöbbet kihoznia a ruhatárából, amelyet három-négy turiból szokott negyedévente feltölteni. A saját maga értékrendje szerint nem gyakran váltogatja a partnereit, de átlagosan egy pasi mellett úgy fél évet képes kibírni.

Ez a cikk az Éva magazin egyik korábbi lapszámában jelent meg először.

Ezt azzal szokta magyarázni, hogy ő szerelmes típus, azaz nem csak az aktuális szerelméért rajong, hanem magáért az érzésért: Judit imád szerelmesnek lenni. Huszonegy éves, egy vidéki egyetem másodéves hallgatója, s mondom, első ránézésre nincsen rajta semmi különös, de második ránézésre már igen: feltéve, ha az első és a második találkozás között eltelt úgy hét-nyolc hónap és egy-két pasi. Judit ugyanis mindig úgy néz ki, ahogyan az aktuális pasija. Nem tudom, hogy van-e ennek a tünetnek patologikus leírása, de ha van, akkor Judit esetében a diagnózis egyszerű: ha a pasi kövér, akkor Judit meghízik, ha a pasi sovány, akkor Judit lefogy, ám ezt a változást csak egyvalaki nem szokta észrevenni: ő maga.

Duci

Két évvel ezelőtt egy évig járt egy Lacika nevű fiúval, aki finoman szólva duci volt, őszintén szólva azonban egy hájas kis gömböc. Nem tehetett róla, az anyukája is kis gömböc volt, az apukája meg nagy gömböc. Judit beleszerelmesedett Lacikába, azt mondta, az eszéért szereti.S miközben az eszéért szerette, lassan hozzáhízott. Első hónapban fölment rá két kiló, a másodikban négy, a harmadikban öt. Fél év alatt hízott húsz kilót. Viszont a hízás tényét nem volt hajlandó tudomásul venni. Ha a barátnői óvatosan rákérdeztek a dologra, Judit értetlenül hümmögött:

– Én? Hogy híztam volna? Az kizárt. Én mindig ilyen voltam.
Nem lehetett lebeszélni róla, hogy ő nem volt mindig ilyen duci. Egy vasárnap a nagyszülőkhöz volt hivatalos ebédre, és amikor a nagymama meglátta, kiszaladt a száján:
– Úristen, de meghíztál.
Judit azonnal sarkon fordult, s feldúltan elrohant. A békülést sürgető nagymamai telefonokra aznap este sírva válaszolta, hogy ő egy dekát sem hízott, ő ilyen alkat, mindig is ilyen volt. S küldött a nagymamának e-mailen egy képet, amely tizenhét éves korában ábrázolta, karcsún, vékonyan, csinosan.
– Látod, nagyi, itt is milyen duci vagyok – írta a kép alá Judit, és a nagymama hüledezett, amikor elolvasta:
– Bolond ez a lány.

Robi úszó volt, a hátúszás volt az erőssége, a gyengéje pedig a duci lányok.

Sportos

Nagy volt a család öröme, amikor Judit szerelmes lett Robiba, és Lacikát úgymond dobta. Robi úszó volt, a hátúszás volt az erőssége, a gyengéje pedig a duci lányok. Emiatt jött össze Judittal, pár hónappal később jól össze is vesztek, amikor a nő fülébe súgta:
– Imádom a duci csajokat.
Judit kikérte magának, hogy ő duci volna, addigra ugyanis Robi mellett öntudatlan fogyókúrába kezdett. Fél év alatt eltűnt a derekáról az a csinos kis úszógumi, és a melléről az
a finom, tömör hús, amibe a hátúszó pár hónappal korábban beleszeretett. Kisebb lett a melle, amit Robi nehezményezett, Judit azonban kikérte magának, hogy neki valaha is nagyobb melle lett volna. S mutatott Robinak egy képet, amely tizenhét éves korában ábrázolta őt, akkor még karcsún, vékonyan, csinosan.
– Látod, itt is milyen sovány vagyok – mondta Judit, és Robi hüledezett, amikor ezt meghallotta, de nem akart újabb balhét, hát savanyú képpel bólogatott:
– Igen, nagyon sovány vagy, angyalom – mondta.
Judit különösebb megerőltetés nélkül fél év alatt fogyott húsz kilót, de ezt nem volt hajlandó tudomásul venni. Azt mondta, másképp öltözik, mint korábban, azért tűnik soványabbnak.

Újra duci

Judit testképzavarral küzd, de ezt a szót nem szabad kiejteni előtte. Az ő koordináta-rendszerében neki semmi baja, hanem éppen ellenkezőleg: a világnak van baja ővele. Ezt akkor mondta, amikor az anyja el akarta vinni pszichológushoz. Judit vérig volt sértve. Közölte, hogy ő nem dilinyós, neki semmi szüksége dilidokira.
– Félreértesz, kislányom – válaszolta az anyja –, nem dilidokihoz akarlak vinni, hanem egy kiadós beszélgetésre.
– Nem fogok vadidegenekkel a magánéletemről beszélni – csattant fel Judit, és mentében bevágta a konyhaajtót, jelezve, hogy a vitának a maga részéről vége van.
Ez a veszekedés azután tört ki anya és lánya között, hogy Judit életében újra felbukkant a régi szerelem Lacika képében, aki szerelmesebb és kövérebb volt, mint valaha. Judit hónapokig csalta Robit Lacikával, aminek az volt a következménye, hogy újra elkezdett hízni. Kezdetben Robi ennek meglehetősen örült, hiszen világéletében a duci csajokat szerette, akiken van mit fogni. Meg is említette Juditnak, hogy újabban milyen jól néz ki a csinos kis kilóival, mire
a nő fölháborodva utasította vissza a feltételezést, hogy ő egy dekát is hízott volna.
– Mindig is ilyen alkat voltam – vetette oda Robinak, majd két hét múlva szakított vele.
Ezután indult újra hízásnak, ezért javasolta az anyja, hogy menjen el pszichológushoz. Judit azonban nem pszichológushoz ment, hanem a szokásos turiba ruhát venni, mert azt tapasztalta, hogy az eddigi ruhái valahogy nem állnak már olyan jól, mint korábban. Lacika boldog volt, hogy visszakapta Juditot, és Judit boldog volt, hogy visszakapta a kilóit.
Ám öt hónap múlva megjelent a színen Pista, a testépítő.

Gebe

Mindössze százhatvan centi volt, talán ezért gyúrt annyira. Széles vállai voltak és kockás hasa. Judit azt mondta, hogy soha életében nem volt olyan boldog, mint Pistával. Szerelmes volt, mint egy kamasz, és fél év múlva olyan lapos volt
a hasa, mint egy vasalódeszka. A barátnői megdicsérték miatta, ő azonban a vállát vonogatta, nem értette, hogy miért kell az ő kinézetéből olyan nagy ügyet csinálni. Hiszen világéletében lapos hasa volt, nem volt rajta fölösleg soha, ő egy ilyen szerencsés alkat, magyarázta.
– Szerencsés alkat vagyok – mondta Pistának, amikor a régi képeit mutatta neki.
Pista nem értette, hogy mitől volna az ő új szerelme szerencsés alkat, ha egyszer az egyik képen olyan sovány, mint egy gebe, egy másik képen meg olyan duci, mint egy főtt rizzsel megtöltött sült galamb. De nem nagyon feszegette a kérdést, mert elégedett volt a párjával, a maga módján szerette is, csak azt nem bírta, amikor Judit ebéd után rendszeresen kiment
a vécére hányni. Eleinte rákérdezett, hogy ezt miért csinálja, de Judit letagadta, hogy ő a vécére ebéd után hányni menne. Azt magyarázta, hogy túl gyors az anyagcseréje, ezzel nincs mit csinálni, ő ilyen alkat. Pista bólogatott.
– Rendben van – mondta –, én attól még nagyon szeretlek.
És lábujjhegyre állt, hogy csókot adjon.


Nem törvényszerű, hogy az éveink számával együtt a súlyunk is gyarapodjon - tehetünk ellene!

Nézd meg a galériánkat> 3 kép
Tippek korral járó hízás ellen

Éva magazin

Tovább olvasok
Hogyan beszélj úgy, hogy odafigyeljenek rád?

Aki hangosabban beszél, annak a hangja messzebbre hallatszik? Egyáltalán nem biztos. Apró trükkökkel segítünk, hogy meghallják, amit mondasz.

Napi horoszkóp október 15.: a Mérlegek segítőkészségük miatt népszerűek, a Halaknak komoly döntést kell meghozniuk

Mára is üzentek a csillagok, következésképp érdemes elolvasni a napi horoszkópod.

Mennyi idő alatt telepszik meg a baci a vizespalackodban?

A vizespalack jó befektetés, akár rozsdamentes acélból, akár üvegből, akár vastag műanyagból készült. Nemcsak a saját pénztárcád kíméled vele, hanem a környezetet is. De ne feledkezz el a saját védelmedről sem: ha nem tisztítod meg elégszer a kulacsot, akár meg is betegíthet.

Híres testvérek, akik elviselhetetlennek találják egymást

Minden szülő álma, hogy a gyerekei legyenek csodás testvérek. Sőt, jó eséllyel azért vállaljuk a második gyereket, hogy ne legyen egyedül az első. Sajnos van amikor ez nem jön be...

Hat film, ami a kisember dicsőségét hirdeti

A matematikusnő, aki megmentette az űrhajót, ha 55 évvel később is, megkapta az őt megillető tiszteletet. És mi, többiek mikor kapjuk meg?

A nap, amikor megveszed a lányoddal az első melltartóját

Feszengés, könnyek, izgatottság – minderre számíthatsz azon a napon, amikor megveszed a serdülő lányod élete első melltartóját.

A mostani negyvenes generáció az utolsó, amelyik bele akar szakadni a munkába

Nekem a munka… Hogy fejeznéd be ezt a mondatot? Kötelesség? Szenvedés, gyötrelem? Rutin? Játék, móka, kacagás? Élvezet, dopping, inspiráció? Ha körülnézel, jó sokan vannak, akik bele akarnak szakadni a munkába, miközben az újabb generációk köszönik nem kérnek a 10-12 órás munkanapokból. Szóval épp egy paradigmaváltás közepén vagyunk.

A karikagyűrű eredete és szimbolikája

A karikagyűrű az egyik legfontosabb ékszer egy pár életében. Az összetartozás és végtelen szerelem jelképe. De honnan származik ez az ikonikus ékszer, és mit tudunk az eredetéről?

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Legyen tartalmas az ősz! Fizess elő egy évre (10 lapszám) 40% kedvezménnyel!

Csak 4150 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem