A legegyszerűbb almás morzsasüti 5 hozzávalóból

almás morzsasüti
Forrás: Pretty. Simple. Sweet.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Ez az édesség a vészhelyzetekre való: amikor csak magadnak ütnél össze valami finomságot, esetleg a családi ebédet nem érzed kereknek desszert nélkül, de nincs kedved ezért még fél órát a konyhában bűvészkedni.

Az almás morzsasüti klasszikus angolszász érdesség, amit egyébként sem nagy ügy összedobni: alma kell hozzá, amiből ősszel bőven van, meg három hozzávalóból összemorzsolt feltét. Ez a változat azonban még az egyszerűnél is egyszerűbb: akár egy személyre is érdemes nekiállni elkészíteni – a megadott adagokból nagyjából ennyi is jön ki, két kis szufléformába elosztva. Ha több embernek kedveskednél vele, akkor szorozd meg a mennyiségeket (és a szufléformákat) annyival, ahányan vagytok.


Olvasd el ezt is!

Almás morzsasüti 5 hozzávalóból

almás morzsasüti
forrás: Pretty. Simple. Sweet.
Almás morzsasüti 5 hozzávalóból

Hozzávalók

A töltelékhez:

• 1 alma

• 1 evőkanál kristálycukor

• ¼ teáskanál őrölt fahéj

A morzsához:

• 30 g liszt

• 25 g kristálycukor

• 30 g sótlan vaj

• 1,5 evőkanál zabpehely, apróra vágott pekándió vagy dió

Elkészítés

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Az almát hámozd meg, csumázd ki és vágd kis kockákra. A vajat olvaszd meg.

2. Az almás töltelékhez egy kis tálban keverd össze a cukorral és a fahéjjal. A cukros-fahéjas almát oszd el két szufléformába, kicsit nyomkodd le. Tedd félre.

3. A morzsához keverd össze a lisztet és a cukrot, majd add hozzá az olvasztott vajat. Keverd el egy villával, amíg össze nem áll morzsás golyókká. Ha zabpelyhet vagy olajos magvat is adsz hozzá, akkor most hempergesd meg benne a lisztes morzsát. Oszd el egyenletesen az almás keverék tetején.

4. Körülbelül 30 percig süsd, amíg a teteje aranybarna lesz és az alma megpuhul. Melegen tálald, ízlés szerint vaníliafagyit is kanalazhatsz a tetejére.

Ha inkább csak nézegetnél csodaszép édességeket, hát tessék:

Nézd meg a galériánkat>14 kép
Pazar torták és egyéb édességek, amikről meg nem mondanád, hogy egytől egyig vegán
Olvasd el ezt is!

Tovább olvasok
Kép
Az edzés utáni kínzó fejfájás elkerülhető, de figyelned kell néhány dologra!

Egy kőkemény edzés épp elég fájdalmat tud okozni, semmi szükség arra, hogy még a fejed is fájjon utána - nem igaz?

Kép
Hogyan hagyom magam mögött a megfelelési kényszert?

Lassan. Nagyon lassan. Eszter története

Kép
Anya huncutságai: Mit és hogyan füllentünk a gyerekeinknek

A Mesélj, Anyukám! podcast legújabb részében eláruljuk, melyek azok a kegyes hazugságok, füllentések, amelyek néha bevetünk anyaságunk során.

Kép
Hogyan kezeld a stresszt a csillagjegyed szerint?

Kimerült vagy? Lehet, hogy a csillagokba írva találod, hogyan engedd el a stresszt. Ha még sosem jutott eszedbe, hogy a különféle zennel és nyugalommal kapcsolatos szokásaidat a csillagjegyedhez igazítsd, itt az ideje – talán éppen itt lapul a titok, amit megfejtve egy kicsivel még hatékonyabbá teheted a stresszkezelésed.

Kép
A barátnőm sharentingben szenvedett, meglett a böjtje

Mindenki elolvad, ha cukin maszatos kisgyereket lát a kádban pancsolni, a homokozóban kacarászni, a mamája karjában fagyizni. De hol van a határ? Ki lehet-e tenni a gyereket a határtalan közérdeklődésnek? A barátnőm beleesett a sharenting csapdájába, meg is lett az ára.

Kép
Milyen gyógynövény vagy? Interjú a bükki füvesember lányával

Érdekes kvízt találtam a népszerű Györgytea honlapján. Kiderült, ha növény lennék, citromfű lennék. Imádom a citromfüvet! Szoktunk is szedni kirándulás közben egy csokorra valót. Erdei csavargással kezdődött a népi gyógyászat egyik legismertebb hazai képviselője, Gyuri bácsi, azaz a Bükki Füvesember gyógynövényes karrierje is. Lányával, Lopes Szabó Zsuzsannával beszélgettünk.

Kép
Napi horoszkóp október 26.: a Skorpiókat kellemes meglepetés éri, a Nyilasok ügyei pozitív irányt vesznek

A hét első napjára is üzentek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópod!

Kép
Ettél már csicsókát? Itt az ideje kipróbálni!

Azon vagyunk, hogy minél színesebben táplálkozz- próbálj ki új ízeket, zöldségeket, szokatlanabb alapanyagokat. A csicsóka most igazi szezonális élelmiszer - ne feledkezz meg róla!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem