Meryl Streep ínycsiklandó 15 perces sütireceptje
Forrás: pinterest
Kedvenc színésznőnk nem csak a filmvásznon, a konyhában is nagyokat villant – igaz, a lehető legmegúszósabban. Streep mandulás kekszreceptje ezt alá is támasztja.
Rendkívül finom édesség, és közel sem kell megszakadni az előállítása során, hiszen a robotgép elvégzi helyettünk a munkát, ahogyan a sütő és hűtő is. Épp csak annyi energiát kell belefeccölnünk, amíg kimérjük, majd egy tálba öntjük a hozzávalóit. Felkeltettük az érdeklődésed? Akkor mutatjuk a receptet!
Meryl Streep mandulás keksze
Forrás: pinterest
Hozzávalók
- 1 1/2 csészényi szobahőmérsékletű vaj
- 3/4 csészényi méz
- 1 tk. vaníliakivonat
- 2/3 csészényi mandula (őrölve)
- 1 3/4 csészényi teljes kiőrlésű liszt
- 1 3/4 csészényi liszt
Opcionális: lekvár vagy dzsem
Elkészítése
- Robotgéppel keverd össze a vajat, a mézet és a vaníliakivonatot, majd add hozzá a mandulát, a lisztet és keverd addig, amíg össze nem áll.
- Oszd el a tésztát négy egyenlő részre, és lefóliázva tedd őket két órára a hűtőbe.
- Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egyenként nyújtsd ki a tésztákat 0,5 cm vastagra, majd szaggasd ki egy általad választott sütiformával.
- Ha szeretnéd megtölteni a kekszeket, készíts a közepükre egy-egy mélyedést az ujjaddal, majd töltsd meg őket egy kevés lekvárral.
- 12-14 perc alatt süsd őket aranybarnára a sütőben.