Japán politikusok estek teherbe

Borítókép: Japán politikusok estek teherbe
A „mozgalom” folytatódik, most már magasabb szinteken is.

Azt már korábban is bemutattuk, hogyan festenének a pasik, ha ők lehetnének abban a szerencsés helyzetben, hogy kihordanak egy gyereket. A látvány egyelőre csak némi trükkel valósítható meg, a pasikna egyéb módon kell szolidaritást vállalniuk. A kutatások szerint a japán apák például jól teljesítenek, ötórányi házimunkából egyet magukra vállalnak, a tökéletességre hajtó kormány szerint ez még mindig nem elég, ezért folyamatosan kampányol amellett, hogy a férfiak még inkább vegyék ki részüket a gyermeknevelésből.

Ennek érdekében három japán kormányzó húzott magára műhasat, hogy áldott állapotot szimulálva végezzék mindennapi teendőiket.

A politikusok a Kyushu Yamaguchi Work Life Promotion Campaign-nyel közösen hozták tető alá a promóciót, hogy megmutassák, az anyáknak mennyi áldozatot kell hozniuk a mindennapokban, hogy gömbölyű hassal átharcolják magukat az életen.

A videóban vidám zene szól, amitől a pasik bénázása burleszkjelenetnek tűnik, de azt is érzékelteti, hogy a mindennapok szenvedésében is meg lehet találni az örömforrást.