Egy szárított tintahal és egy világítós medúza fagyit kérek! Tényleg léteznek!

Borítókép: Egy szárított tintahal és egy világítós medúza fagyit kérek! Tényleg léteznek! Forrás: Getty Images (Fernando Trabanco Fotografía)
A fagylalt örök klasszikus desszert, amelyet szinte mindenki szeret. Azonban a kreatív fagylaltkészítők napjainkban túlléptek a hagyományos ízek határain, és olyan bizarr ötletekkel rukkoltak elő, amelyeket talán soha nem is gondoltál volna, hogy fagylalt formájában létezhetnek. Ebben a cikkben felfedezzük a fagylaltok lenyűgöző világát, és bemutatunk néhány meglepő és egyedi ízű fagylaltot, amelyek valóban léteznek.

Fagylaltot nagyon sok mindenből lehet készíteni, de fogadjunk, hogy eddig eszedbe sem jutott, hogy milyen finom lehet a kukoricafagylalt. Nekem sem fordult meg soha a fejemben, hogy ezt a zöldséget gombócos fagylalt formájában nyalogassam, míg meg nem találtam egy korábban született cikkünket, itt, az ÉvaMagazin.hu oldalon. Kiderült, hogy az amerikaiak legtöbbször áfonyás pitével szervírozzák, de más gyümölcsös pitével, vagy önmagában fogyasztva is meggyőzően finom.

Arra gondoltam, hogy bizonyosan más szokatlan alapanyagból készült vagy furcsa ízkombinációjú fagylalt is létezik a világon. Feltúrtam az internetet, és nem tévedtem!

Forrás: Getty Images (Laurie Chamberlain)
Gyömbéres wasabi, világítós medúzás, szárított tintahalas, csirkés. Melyik fagyit választanád?

Hat szokatlan fagylalt a nagyvilágból

Gyömbéres wasabi fagylalt:

Azok számára, akik szeretik a pikáns és erős ízeket, a gyömbéres wasabi fagylalt tökéletes választás lehet. Ez a fagylalt kombinálja a friss gyömbér fűszerességét és a wasabi csípős ízét egy krémes fagylalt alappal. Az első harapás garantáltan felébreszti az ízlelőbimbókat!

Rozmaring és méz fagylalt:

A rozmaringszálakat és a mézet talán nem gondolnánk elsőre fagylaltösszetevőnek, ám egy kreatív fagylaltmester úgy döntött, hogy ezekből egy izgalmas kombinációt készít. A frissítő rozmaringszag és a természetes méz édesessége hűsítő fagylalt formájában találkozik, létrehozva egy rendkívül különleges ízélményt. (Ezt ki fogom próbálni egy home made verzióban. Ha megvan a recept, frissítem a cikket. - szerk.)

Világítós medúzás fagylalt:

Ezt a fagylaltot nem csak az íze teszi furcsává. Egy angol fagylaltkészítő hozzáadta a medúza ragyogó fehérjéit a vanília fagyi receptjéhez. Amikor megnyalják a gombócot, a fehérjék aktiválódnak, amitől a hideg édesség elkezd világítani.

Szárított tintahal fagylalt:

Az egyik legvitatottabb fagyi a szárított tintahal fagyi. Ez az elborult fagylalt Japánban vált népszerűvé, és olyan szárított tintahallal készítik, amely enyhe, tengeri ízt ad a desszertnek. Bár néhányan talán furcsának találják ezt az ízkombinációt, mások szerint érdekes kontrasztot nyújt a sós és édes ízek között.

Forrás: Getty Images (Copyright Morten Falch Sortland)
A kókuszhamutól fekete fagylalton már meg sem lepődünk.

Csirke és gofri fagylalt szendvics:

Egy másik meglepő kombináció a csirke és gofri fagylalt, méghozzá szendvics formában. Ez a fagylaltkülönlegesség egyesíti a ropogós csirkehúst, a szaftos gofrit és a krémes fagylaltot egy tökéletesen elkészített szendviccsé. Ez az ízletesen furcsa desszert sok helyen elérhető, és garantáltan megosztja az ínyencek véleményét.

Hínár és zöld tea fagylalt:

A hínár és zöld tea fagylalt egy másik érdekes és egészséges fagylaltkülönlegesség. A hínár hozzáadása az alapfagylalthoz fűszeres tengeri ízt kölcsönöz, míg a zöld tea friss és könnyed ízével párosulva egy igazán egyedi ízélményt teremt.

A fagylaltok világa sokkal több, mint a hagyományos ízek.

Kreatív és bátor fagylaltkészítők új szintre emelték a fagylaltok elkészítését, Ha kalandvágyó vagy, ne félj kipróbálni ezeket a meglepő fagylaltízeket, és élvezd a fagyizás új dimenzióját!