Könyvek, melyeket szuperhőskedvelő gyereket kezébe adhatsz!

Borítókép: Könyvek, melyeket szuperhőskedvelő gyereket kezébe adhatsz! Forrás: Getty Images
Talán közhely, de a tudomány és az egyén mindig ugyanarra a következtetésre jut: minél többet olvasunk, annál többek leszünk. A könyvek segítséget kínálnak testi és szellemi fejlődésünkhöz, általuk jobban megismerhetjük a világot, és benne önmagunkat.

Neked is problémát okoz, hogyan szedd le tinédzser gyerekedet a képernyőről? Persze vannak erőszakos megoldások, de mi inkább a békét és a saját meggyőződést szeretjük… Például az olyan fantasy-k csábítását, melyek szórakoztatva tanítanak: egyfelől megidézik azt az antik mitológiatárat, melyre kábé egész civilizációnk – és részben irodalomoktatásunk – épül. Másfelől figyelembe veszi új időknek új kamaszait, akiknek már nem elég egy jól kitalált sztori, hanem pörgést, fordulatokat, extra izgalmat várnak az olvasástól, melyben a kalandok mellett mindenképpen elfér egy nagy adag humor is.

Ha a (kis)kamaszod még nem ismeri Percy Jacksont, de nagy rajongója a DC- és a Marvel multimédiás univerzumának és különleges igazságosztóinak, valamint szereti a Stranger Thingset és a hasonló tinitörténeteket is, ezekre az olvasmányokra biztosan rá tudod venni! Rick Riordan bestsellerjei garantáltan lekötik majd őket.

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!

Rick Riordan: Félvér akták

Rick Riordan amerikai író és tanár alkotta meg a félisten származású, hiperaktív Percy Jacksont és társait, akik görög istenekkel kerülnek izgalmas kapcsolatba. Az egész világot meghódító kalandorkamaszok történetéhez készült ez a viszonylag gyorsan átpörgethető kiegészítő kötet, mely többségében kifejezetten jó kritikákat kapott Percy rajongótáborától. Tulajdonképpen előzménytörténetről van szó, amely időben valahova a regénysorozat első eresztésébe, a Percy Jackson és az olimposziakba illeszthető be. Igazi „ömlesztett” műről van szó: a Félvér aktákban találhatóak például interjúk az univerzum szereplőivel, de ezen kívül böngészhetünk térképeket, keresztrejtvényeket-szókeresőket megoldásokkal, és természetesen hagyományos, az eredeti művek stílusát pontosan hozó novellákat is olvashatunk. Aki annak idején nyakig tudott merülni Percy Jackson kalandjainak tengerébe, és tetszéssel fogadta a görög mitológia újrahasznosítását, az biztosan örömmel forgatja ezt a rövidke kötetet, és garantáltan nem csalódik majd.

Kattints a képre és vásárold meg kedvezményesen a könyvet!

Rick Riordan: Félvérek és mágusok

Maradjunk ezúttal másodszor is Rick Riordannál és teremtményénél, Percy Jacksonnál. A Félvérek és mágusok szintén kiegészítő kötet, amely egy három rövid elbeszélést tartalmaz, s benne Percy Jackson és Annabeth Chase a Kane-krónikákból ismert testvérekkel, Carterrel és Sadie-vel bonyolódnak közös kalandokba. Bizony, aki ismeri a fiatalokat, az tudja, hogy ez itt a görög és az egyiptomi mitológia találkozása a boncasztalon! A szerkesztés hasonlít a fentebb bemutatott Riordan-kötet elbeszélés-szekvenciáihoz: kapunk egy történetet Percy és Carter szereplésével, aztán egy másikat Annabeth-tel és Sadie-vel a középpontban, a finisben pedig természetesen mind a négyen találkoznak. A kötet szokás szerint nagy sikert aratott, Riordan nemcsak a regényekben, hanem kisebb lélegzetű crossoverjeiben is gond nélkül el tudja találni fiatal olvasói igényeit.

Kattints a képre és vásárold meg kedvezményesen a könyvet!

GALÉRIÁNKBAN FÉRFIAKNAK KÍNÁLUNK OLVASNIVALÓT!