Volt, aki azt hitte, hogy lenyelt egy üvegzongorát! Avagy királyi családok legfurább sztorijai, amik ma már bulvárhírnek is erősek lennének

Borítókép: Volt, aki azt hitte, hogy lenyelt egy üvegzongorát! Avagy királyi családok legfurább sztorijai, amik ma már bulvárhírnek is erősek lennének Forrás: Getty Images
A királyi családok históriái között már több száz évvel ezelőtt is voltak egészen meglepő fejezetek, amik sok esetben jócskán túlmutattak azokon a sztorikon, amik ma a bulvárhírek palettáját színesítik.

A királyi családok körüli történetek jelentős részét a popkultúra olyan szinten képes volt idealizálni és némely ponton meseszerűvé tenni, hogy ezen szó hallatán sokszor bájos hercegnők és jóképű hercegek képe elevenedik meg előttünk. Pedig a valóság ennél sokkal életszagúbb volt.

A korabeli krónikák szerint ugyanis az egykori uralkodók között nem egy olyan akadt, akiről egészen megdöbbentő elbeszélések maradtak fent. Volt, aki egyszerűen betegen született és így adott alapot számos pletykának, addig másokat a körülmények kényszerítettek aljas tettekre és közutálatra. És míg a királyi családok egyes tagjainak ezen furcsaságok mellett is sikerült trónra kerülniük és így pár sötét bekezdést adni a történelemkönyveknek, addig másoknak hatalmát pont eme gyengeség törte ketté, alkalmatlanná téve őket arra, hogy egy nép felett uralkodjanak.

Kattints tovább és nézd meg, hogy milyen furcsa történetek lengték körül a királyi családok tagjait a történelem során!

És ezt láttad már?