JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Készülj fel! Így hat ránk a - téli napforduló energiájával teli - decemberi Újhold

Borítókép: Készülj fel! Így hat ránk a - téli napforduló energiájával teli - decemberi Újhold Forrás: Getty Images
December 23. péntek, ismét Újhold, a Bak zodiákus jegyben. Azonban két nappal előbb, december 21-én szerda éjjel a téli napforduló is elérkezik. A leghosszabb éjszakát megéljük, a lélek mélyéről indulva immáron ismét a fényes percek, majd órák száma növekszik. Ez a fényesedés még alig észrevehető, de szívünkben érezzük, hogy megcsillant a remény.

Nem a reményre szeretném azonban felhívni a figyelmet, hanem inkább tudásra, hiszen megtanultuk ezt is, nem csak az iskolában, hanem tapasztalati úton: a körforgás örök. Ebben is rejlik az egyén felelőssége, hogy a remény passzív energiájából cselekvő, felelősséget felvállaló emberré fejlődik.

Nézzük előbb a téli napfordulót, ami egy nagyjából 3 hónapos időszakot mutat meg. A Nap belép a Bak jelbe, arra ösztönözve minket, hogy céltudatosan, előre és felfelé haladjunk megtervezve a lépéseket. A tervezés nem belefeszülést jelent, nem rugalmatlanságot, hogy a végsőkig ragaszkodjunk az elképzeléseinkhez, sokkal inkább a kitartást, hogy a szemünket a célon tartva haladjunk lépésről lépésre.

Sok tapasztalás ér minket mostanában és még jönnek újak is. Kinek erős kihívás, kinek lehetőség, ez egyéni, viszont a közös benne, hogy a tudásunkat gyarapíthatjuk és ezáltal fejlődünk. Tudásunkat a világról, hogy a világ történései hogyan csapódnak le bennünk. Végső soron saját magunkról tanulunk, és ez is az élet célja, hogy bölcsebbé váljunk önmagunkkal kapcsolatban. Ne essünk tehát a régi hibákba! Amiket nem sikerült megoldani százszor ugyanazon a módon, változtassuk meg. A megoldás kulcsa a lazaság, hogy merjünk próbálkozni, merjünk kimondani dolgokat és ha szükséges, akkor azt is vállaljuk fel, ha belefáradtunk valaminek a megoldásába. Nem kell mindent megoldani. Csak olyan témáknak adjunk energiát, amik valóban számítanak.

Mindig érdemes feltenni a kérdést, amikor valamiből nagy drámát csinálsz az életedben: fog ez számítani 1 – 2 – 5 év múlva?

Kiállni magadért, meghúzni a határokat, ezek erőteljesen jelen vannak most is. A tudat, hogy hogyan dönthetsz, szintén legyen veled. Sőt! Most igazán nem kívánatos sodródni és a „majd lesz valahogy” taktikát alkalmazni. Vállald fel magad, a véleményed, mert ez egy nagyon jó energiát ad mindennek, amibe belekezdesz. A tudat, hogy a kezedben tartod az erőidet és bátran használod, azt üzeni az Univerzumnak, hogy megértél a sok jóra, amire születtél.

Ehhez szeretnék én is hozzájárulni. Egy kutatást végzek coaching témában, de annak asztrológiai aspektusait vizsgálva. Van egy kérdőívem, amit rögtön a honlapom kezdő oldalán megtalálsz. Nagyon hálás vagyok minden kitöltésért, ezt természetesen nagy kedvezményekkel ki is fejezem mindenki számára. A részleteket leírtam a www.melingo.hu oldalon.

Mondd ki bátran, amit igazságnak érzel. Fontos azonban, hogy ez csak szeretetből fakadhat. Nincs helye most dacból, játszmázásból odamondani a dolgokat, eleve nincs is értelme semmilyen játszmának soha. Mondjuk ki, amit szeretnénk, de önszeretetből, a saját határainkat meghúzva.

Nagyon fontos a nyitottság is, a változás elkerülhetetlen és ezzel a változással együtt kell működni, elébe menni a dolgoknak a döntések és a felelősség felvállalása által. Mert mindenki magának teremti az életét, éppen ezért a megoldás kulcsa is mindenkinek a kezében van. Csak még nem látod, nem érzékeled, viszont most erre is lehetőséged nyílik, hogy tanulj önmagadról. Figyeld meg, tanuld meg magadat, a vezérlő elv pedig a szeretet legyen: szeretetből elfogadni, megbocsátani, meglátni az igazságot és eszerint folytatni tovább.

Az újhold pedig ugyanezen elvek szerint érkezik: mindenki egy helyről érkezik, mindennek és mindenkinek az alapelve ugyanaz. Határozd meg a célodat és indulj!

Minden visszahúzó gondolatot, energiát, személyt, helyzetet engedj el. Engedd meg magadnak azt, hogy az légy, aki vagy. A megoldás te magad vagy, csak végre vedd már észre. Nem a külvilág fogja megoldani, nem kell senkire sem várni, másoktól elvárni, hogy változzanak. Te magad légy a változás, és minden más is változni fog veled. Álmodd meg, amit szeretnél, minél színesebben és indulj neki, tegyél egy lépést. Mindig csak egyet, de azt minden nap.

Pihenj, töltődj, légy gyerek, teremtsd meg otthon ezt a hangulatot, találd meg az alkalmat az örömök megélésére, a nevetésre. Ha pedig inkább mennél és barátokkal, társasággal kapcsolnál ki, akkor ahhoz is remek az időzítés. A lényeg, hogy ne külső kényszerek mentén éld meg az ünnepeket. Nem kell kristálytiszta ablak, feszengős rokonlátogatás, tökéletes bejgli. Nem kell teret adni annak, hogy „de mit szól akkor…” Mit szólna? Milyen joga van bárkinek is bármit szólni ahhoz, ami a te életed, a te személyed? Csak te tudod magadat ezekbe az elvárásokba belekényszeríteni, senki más.

Én például eldöntöttem, hogy idén nem mások akaratából, hanem saját szándékból dolgozom, illetve jelen vagyok azok számára, akik érzik a hívást, hogy beszélgessünk. Jelen vagyok. Vagyis ha most éppen a lazítás jegyében szeretne valaki elindulni egy önismereti úton, akkor bátran keressen az elérhetőségeimen. Nekem feltöltődés, amikor látom a beszélgetésből elinduló kreatív gondolatokat, felszabaduló energiákat. Ez az újhold és téli napforduló igazán alkalmas újat elindítani vagy új lendületet kapni az úton.

Nagyon sok szeretettel kívánok minden kedves olvasónak békés, boldog, szeretettel teli ünnepeket!

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: [email protected]
Weboldal: www.melingo.hu

Te tudod, hogy mi a Hold jegyed? Nézd meg a galériánkat!