Borítókép: Ingyenesen letölthető éves holdnaptár Endrész Timitől, ami az otthonod vagy az irodád éke lehet Forrás: Canva

Ingyenesen letölthető éves holdnaptár Endrész Timitől, ami az otthonod vagy az irodád éke lehet

A Hold nagy hatást gyakorol a mindennapjainkra. A természet körforgását követve harmonikusabb életet élhetünk, egészségesebb testet, kellemesebb otthont és csodás kertet teremthetünk. Ebben segítünk Neked az új évben. Töltsd le, nyomtasd ki éves holdnaptárunkat!

A Mesélj, Anyukám! podcast műsorvezetőivel gyakran beszélünk a Hold állásáról: figyelmeztetjük egymást, ha újhold közeledik és akkor is, ha holdtölte várható. Zubor „Igenanya” Rozi főszerkesztőnk december végén megkérdezte tőlem, hogy nincs-e kedvem készíteni egy éves holdnaptárat. Csak azért, hogy ne kelljen már mindig az internet segítségét kérni.

Egy olyan naptárt álmodtam meg, ami kinyomtatva az otthonunk vagy az irodánk éke lehet. Akár képkeretbe, akár posztertartóba foglalod, biztosan minden szemet vonzani fog.

Két méretben készítettem el: A4-es és A3-as lapra is kinyomtathatjátok.

ÉVA Magazin ingyenesen letölthető éves holdnaptára A4-es méretben

Letöltöm

ÉVA Magazin ingyenesen letölthető éves holdnaptára A3-as méretben

Letöltöm

A Hold fázisai hatással vannak testünkre, lelkünkre

A tudomány már bizonyította - de okait még nem sikerült felderítenie annak a ténynek -, hogy a telihold hatással van az alvásunkra; negatív értelemben. Vizsgálatok támasztják alá, hogy amikor legkerekebb a Hold, tovább tart mély álomba szenderülnünk, többször ébredünk, hamarabb kelünk. Ennek köszönhetően fáradtabbak vagyunk.

Amikor viszont Újhold köszönt ránk, a testünk teljesítőereje nagyobb, kreatívabbak leszünk, megnő az akartunk is. Ezért szokták javasolni, hogy ilyenkor érdemes elkezdeni a diétát vagy letenni a cigarettát. Ami pedig a lelki részét illeti; Újholdkor mi is megújulunk. A félelmeket könnyebben tudjuk elengedni, a célokat és vágyakat pedig könnyebben meg tudjuk határozni.

Töltsd le ingyenesen a holdnaptárunkat és a Hold ezen két fázisához tudod igazítani a mindennapi teendőket és a nagy elhatározásokat is.

Tovább olvasnál arról, hogyan befolyásolhatja a testedet és a lelkedet a Hold változása? Nézd meg a galériánkat!