Mielőtt útnak indulnátok: ezek a népszerű nyaralóországok új beutazási feltételei!

Borítókép: Mielőtt útnak indulnátok: ezek a népszerű nyaralóországok új beutazási feltételei! Forrás: Pixabay/Veerasantinithi
Már hetekkel ezelőtt lehetett olvasni, hogy már Európában is megjelent a koronavírus delta variánsa, amely 40-60 százalékkal fertőzőbb a brit variánsként elterjedt mutációnál. Sokan tervezik a nyaralásukat azokba az országokba, ahol egyre magasabb a fertőzöttek száma, de vajon biztonságos-e utazni és milyen feltételekkel léphetjük át a határt?

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) május 11-én mondta ki, hogy a delta variáns „aggodalomra okot adó” mutációvá vált, tájékoztatásuk szerint az először Indiában azonosított variáns képes arra, hogy kéthetente duplázódó esetszámokat produkáljon. Az Európai Unió közegészségügyi hivatala szerint elsősorban az oltatlan fiatalok között fog terjedni, a variánssal már most küzdő országok adataiból az látszik, hogy a fertőzöttek nagyobb hányada csak egy oltást kapott, vagy egyáltalán nem oltották be.

A WHO szerint a delta variánst eddig a világ 80 országában azonosították, a legtöbb helyen kezdi átvenni a brit variáns dominanciáját. Európán belül dominánssá vált Nagy-Britanniában és Portugáliában, és egyre magasabb esetszámról számolnak be Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban, Ausztriában, Ukrajnában, Romániában és Szlovákiában is.

Nézd meg a legnépszerűbb nyaralóországok aktuális korlátozásait és beutazási feltételeit!