Különleges útikalauz: 11+1 római helyszín az Ízek, imák, szerelmek film nyomán

Borítókép: Különleges útikalauz: 11+1 római helyszín az Ízek, imák, szerelmek film nyomán Forrás: Getty Images (hocus-focus)
Tegye fel az a kezét, aki a városnézés köré szervezett nyaralásai során, imádja felkutatni egyes filmek helyszíneit? Most képzeletben Rómába utazunk, és felkeressük az Ízek, imák, szerelmek film forgatási helyszíneit. De ha az olasz fővárosba készülsz nyaralni, akkor ezt a cikket feltétlenül mentsd el magadnak!

Tegye fel az a kezét, aki a városnézés köré szervezett nyaralásai során, imádja felkutatni egyes filmek helyszíneit? Ezek azok a kis utcák, terek, éttermek, házak, amiket nem feltétlenül fogunk megtalálni az útikönyvek hasábjain, de közelebb hozzák az utazóhoz az adott települést. Ne féljünk lelépni a turistaútvonalakról. Nem azt mondom, hogy hagyjuk ki a legnagyobb látványosságokat, csupán azt javaslom, hogy próbáljuk egy kicsit más szemüvegen keresztül nézni a várost.

A Ryan Murphy rendezésében napvilágot látott Ízek, imák, szerelmek című film főhősének, Elizabeth Gilbertnek (Julia Roberts) látszólag mindene megvan: férj, ház, sikeres írói karrier. Ám ő mégis boldogtalan. Hirtelen elhatározásból kilép a házasságból. Ezután egy nála jóval fiatalabb színésszel való kapcsolat sem elégíti ki, ezért úgy dönt világkörüli útra indul. Négy hónapot tölt Olaszországban felfedezi az élet örömeit, négy hónapot Indiában ápolja a szellemét és a lelkét, majd újabb négy hónap erejéig Bali szigetére költözik, hogy megtalálja a belső egyensúlyát.

A 2010-es film sikerét véleményem szerint az adta, hogy a történetben a nők nagyon könnyen megtalálták önmagukat, bele tudtak helyezkedni Lizi szerepébe. Ezen túlmenően mesés helyszíneket barangolhatunk be, a képernyő segítségével.

Kattints a galériánkba, és nézd meg a film római részeinek helyszíneit!

Ha az Ízek, imák, szerelmeken túl még egy kicsit barangolnál filmeken keresztül az olasz fővárosban akkor nézd meg a Rómának szeretettel, az Angyalok és démonok, a Római vakáció, A nagy szépség és a Gladiátor című alkotásokat.

Ha mégsem Róma felé vennéd az irányt, nézd meg a következő 10 úti cél tippet, amit huszonévesek ajánlanak!