Borítókép: Gyerekek milliói maradhatnak szülők nélkül Indiában Forrás: UNICEF Magyarország

Gyerekek milliói maradhatnak szülők nélkül Indiában

A koronavírus második hulláma gyerekek millióit hagyhatja szülők nélkül Indiában. Az ország egészségügyi ellátása összeomlóban, sokan a feketepiacról próbálnak meg oxigénhez jutni. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete nemzetközi összefogást, segítségnyújtást sürget és gyűjtést szervez.

Indiában áldatlan állapotok uralkodnak a koronavírus második hullámában. A kórházakban már egyáltalán nincs hely, jelenleg 18 millió fertőzöttet regisztráltak, a halálos esetek száma pedig már meghaladta a 200.000 főt. A vírus második hullámában egyre több fiatal és gyermek betegszik meg. A krematóriumok folyamatosan működnek, a parkolókban rögtönzött halotti máglyák égnek. Családok ezrei gyászolják szeretteiket.

Az egyik legnagyobb probléma az, hogy nincs elég oxigén a fertőzött betegek számára. Végső elkeseredésükben többen már a feketepiacról próbálnak oxigént szerezni szeretteiknek.

Minél gyorsabban terjed a vírus, annál nagyobb az esélye, hogy mutálódjon és olyan variánsok formájában éljen tovább, amelyek ellen a jelenlegi vakcinák már hatástalanok, ezzel mintegy aláásva a világ vírus ellen folytatott küzdelmét.

Az UNICEF és partnerei a kezdetektől hangsúlyozzák a pandémia globális jellegét. A vírus nem győzhető le nemzetközi összefogás nélkül: a nemzeti tragédiák újabb világméretű katasztrófákhoz vezethetnek.

Forrás: UNICEF Magyarország

Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete a helyszínen van és partnereivel együttműködve igyekszik sürgős segítséget nyújtani: orvosi felszerelésekkel, életmentő oxigénnel, védőeszközökkel, higiéniai eszközökkel, koronavírus tesztekkel, továbbá mobil kórházakkal, laborokkal és egészségügyi, illetve kockázatkezelési szakértőkkel támogatják a súlyos katasztrófával küzdő országot.

AZ UNICEF azonnali segítséget nyújt:

• Életmentő oxigént biztosít.
• Gyorsteszteket visz az ország legfertőzöttebb régióiba.
• Igyekszik beszerezni a koronavírus-járvány elleni oltóanyagokat.
• Pszichoszociális támogatást nyújt a gyerekeknek.

Amennyiben teheted, IDE kattintva segítsd Te is az UNICEF járvány elleni küzdelmét.