Válaszd az utószezont! 5 tipp, hogy fillérekért járd be a világot

Borítókép: Válaszd az utószezont! 5 tipp, hogy fillérekért járd be a világot
Úgy hiszem, kevés ember van, aki ne szeretne utazni, repülni, világot látni. Azonban sokan azért nem mernek nekivágni a nagyvilágnak, mert félnek, hogy pénztárcájuk ennek határt szab. Azonban minimális pénzből is nagyon izgalmas, csodálatos és élményekben gazdag utazásokban lehet részünk. A kulcs kizárólag az, hogy elég élelmesek legyünk akkor, mikor nekiállunk megtervezni álmaink utazását.

Az alábbiakban olyan olcsó utazási tippek lesznek, melyek megfogadásával akár az egész világot bejárhatod, méghozzá minimális összegből!

Olcsó utazási tippek

1. Rugalmasság

Nos, ha olcsón szeretnél utazni, akkor az egyik legfontosabb tanács, amit érdemes megfogadnod, hogy ne legyenek konkrét elvárásaid, és legyél nagyon rugalmas. Hogy pontosan mit értek ez alatt? Egyszerű. Ne tervezd el, hogy te kizárólag augusztusban vagy hajlandó elmenni egy konkrét helyre, ugyanis általában ilyenkor jóval drágább a repülőjegy vagy éppen a szállás, mint más időszakokban. Szánj időt arra, hogy Skyscenneren kikeresed az adott úti célt, és megnézed mikor a legolcsóbb a repülőjegy. Megsúgom, ezzel akár 100 ezreket is tudsz spórolni.

Azonban előfordulhat olyan eset, hogy csak egy adott időszakban vagy szabad. Nos, akkor szintén a rugalmasságodra lesz szükség, Válaszd ki Skyscennren az adott dátumot, és az úti céloknál válaszd a bárhova lehetőséget. Így a világ összes tájára feldobja az adott dátumra az aktuális repjegyeket, melyekből könnyedén válogathatsz kedvedre.

Forrás: Getty Images

2. Kézipoggyász

Ha már a repjegyekről beszéltünk, akkor szintén elengedhetetlen megemlíteni azt, hogy sokszor a bőrönd miatt lesz sokkal drágább a költségünk. Éppen ezért érdemes megtanulni kifejezetten hátizsákkal vagy kisebb táskával utazni, melybe praktikus rendszerezőkkel rengeteg mindent bele lehet pakolni. Kis dolognak tűnik, de saját tapasztalatból mondom, tízezreket meg lehet ezzel a trükkel spórolni.

3. Szállás okosan

Nos, a szállás megtalálása szintén egy kulcsfontosságú lépés. A legtöbb szállásfoglaló app úgy működik, hogy minél többször foglalsz, annál többet tudsz hosszú távon spórolni, és annál kedvezményesebb árakon lehet találni szállásokat. A foglalás esetében érdemes átgondolni, hogy mennyit fogsz az adott helyen tartózkodni, szükséged van-e ellátásra és mennyire fontos neked a luxus. Ugyanis, ha ezeket el tudod engedni, akkor 3-4 csillagos szállodákat, szállásokat már nagyon jó áron lehet foglalni. Érdemes átgondolni, hogy ha például elsősorban városnézésre utazol, akkor amúgy is nagyon kevés időt fogsz a szálláson tölteni, így egyáltalán nem érdemes komolyabb összeget fordítani erre. Továbbá ajánlott az Airbnb-k között is körülnézni, ugyanis nagyon jó áron lehet szuper lakásokat kifogni.

Forrás: Getty Images
A legtöbb európai város mindössze két, három nap alatt bejárható.

4. Nem kell feltétlen étteremben enni

Sokan úgy állnak hozzá, hogy ha már elmennek nyaralni, akkor az éttermeket preferálják elsősorban étkezés szempontjából. Azonban rengeteget lehet spórolni azzal, ha inkább más módon oldjuk meg az utazás alatti étkezést. Ugyanis rengeteg szálláson van lehetőség főzésre, ahol pedig nem, ott is különböző hideg ételekből isteni finomságokat lehet megalkotni. Ennek tekintetében ajánlott lehet egy esélyt adni ennek a módszernek is.

3. Utazz el csak egy-két napra

Alapvetően a legtöbb ember, amikor egy külföldi utazásra gondol, akkor minimum 1 hetes nyaralást tervez, azonban a legtöbb európai városra bőven elég 2-3 nap is ahhoz, hogy mindent meg tudj nézni. Ezáltal sokat tudsz megspórolni mind az utazáson, mind az étkezésen, és hidd el, lesz elég időd bejárni a várost.