Kolodko-szobrok nyomában – Te láttad már a legújabbat?

Borítókép: Kolodko-szobrok nyomában – Te láttad már a legújabbat? Forrás: Getty Images (Christoph Scholz / EyeEm)
Ha elég szemfüles vagy és gyakran jársz a Művészetek Palotája környékén, akkor már elcsíphetted Kolodko Mihály legújabb miniszobrát, amely a Füles nevet kapta. Hogy miért? Görgess lejjebb és megmutatjuk!

A névválasztás nem véletlen, és a miniszobor most nem is annyira mini, hiszen egy életnagyságú fejlhallgatót ábrázol a MÜPA korlátjára dobva. Ez azonban még nem minden! A fülesből folyamatosan zene szól, köztük olyan műalkotásokkal, mint Beethoven C-dúr zongoraversenye.

De ki is az a Kolodko Mihály?

Az ukrán-magyar szobrászművész Ungváron született, és kezdetben szülővárosában kezdett el miniszobrokat elhelyezni. 2017-ben azonban családjával Magyarországra költözött, így frappáns és sokszor igen fontos üzenetet közvetítői műveit ma már többek között Budapesten, Vácon, Veszprémben és a Balatonnál is megtalálhatod.

Készítettünk egy összeállítást Kolodko leghíresebb szobrairól, amiből azt is megtudhatod, hogy pontosan merre érdemes indulnod, ha szeretnéd megnézni vagy akár lencsevégre kapni őket. Nézd meg a lenti galériánkat!