Budapest a világ 50 legnagyszerűbb úti célja közt!

Borítókép: Budapest a világ 50 legnagyszerűbb úti célja közt! Forrás: Getty Images
Illusztris listára került fel fővárosunk: a Time magazin összeállításában 50 hely szerepel, a világ legjobb úti céljai 2023-ban, és Budapest is köztük van!

„Budapest, Budapest, te csodás” – énekelte már Rátonyi Róbert is. Fővárosunk pedig mit sem vesztett vonzerejéből az elmúlt évek, évtizedek során. Sőt, egyre többen szeretnek bele itthon és külföldön, amit az is alátámaszt, hogy rangos listára került fel: a Time magazin éves, 50 legnagyszerűbb úti célt ajánló összesítésében is helyet kapott.

Az összeállításban (https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2023/6261672/budapest/) szerepel, hogy az idén 150 éves Budapesten rengeteg program és szálloda várja a turistákat, sőt, új hotelek is megnyitják kapuikat. Illetve olyan nemrég megnyílt helyeket is ajánlanak, mint a Néprajzi Múzeumot, a Magyar Zene Házát, az Operaházat és a budai Várnegyed megújult látnivalóit.

A „szomszédainkból” Bécs és Temesvár került fel a listára. Ezeken a városokon túl Európából Barcelonát, Nápolyt, a szintén olaszországi Pantelleriát, a németországi Sylt-et, a dániai Aarhust, az albániai Beratot, a svájci St. Moritz-ot és a francia Dijont emelték még ki a szerkesztők.

Forrás: https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2023/

Galériánkban az Állatkert TapiZoojával ismerkedhetsz!