5 meglepő tény az anyaságról, amit az anyák többsége se tud

Borítókép: 5 meglepő tény az anyaságról, amit az anyák többsége se tud Forrás: pexels
Bár az anyukák szeretnek egymásra licitálni, versengeni, azt hiszem, kijelenthetjük, hogy a legnagyobb győztes a testünk és a leleményességünk.

Tanulmányok forrása és még több érdekes tény az anyaságról itt található.

1. Nagyon sok emlős a bal oldalán hordja a kicsinyét

Attól függetlenül, hogy az anyuka bal vagy jobb kezes, az első időszakban a legtöbb anyuka inkább a baloldalon hordja a kisbabáját, a bal kezében tartja. Tudósok úgy tartják, azért van ez így, mert az érzelmekért a jobb agyféltekénk a felelős, és így a bal oldalon tartva a baba, jobban megfigyelhető és sikeresebben küldi el a megfelelő agyféltekének az információkat a szemünk és más érzékszervünk.

2. Az anyukaagy egy létező jelenség

Az anyukák 50-80% -a beszámol arról a jelenségről a terhesség alatt vagy a gyermekágyi időszakban, amikor az agya mintha nem lenne a régi önmaga. Leblokkolások, memóriavesztés vagy lassabb gondolkodás, amiről a legtöbb édesanya mesél. Egy 2016-os tanulmány alapján ez azért van így, mert a kismamák vesztenek az agyuk szürkeállományából a várandósság első trimeszterétől kezdve.

3. Anyukák, akik kisfiút hordanak a szívük alatt

Egy 2015-ös tanulmány szerint, a kisfiúval várandós nők többször voltak rosszul a várandósságuk alatt. A 92 várandós nőt vizsgáló lengyel tanulmány arra is rámutatott, hogy ez leginkább azért van így, mert a fiúbabát váró kismamák érzékenysége alacsonyabb szinten van, mint lányos anyuka társaiké, és hamarabb felfordul a gyomruk egy szagtól vagy akár viselkedésformától.

4. A cumisüvegből történő táplálás régebbi, mint gondolnánk

Régészek nem olyan régen felfedeztek egy cumisüvegszerű kis tálat, amiben kimutathatóan anyatejet tartottak. Igen ám, de ez a cumisüveg több, mint 7000 éves.

Anyának lenni tehát nem könnyű, de ritkán mutatja meg bárki a valós arcát. A következő galériánkban ezekbe a pillanatokba is bepillantást nyerhettek.