Miért nem kell megpucolnod többé a gyömbért?

gyömbér,gyömbérpucolás
Forrás: Getty images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A főzős videókban minden egyszerűen és gyorsan elkészül, ami nem meglepő, hiszen előre be van készítve számukra minden, amiből dolgoznak. Nekik soha nem kel pucolással és darabolással bajlódniuk. Akkor te miért tennéd?

A legtöbb gyümölcs és zöldség héja amúgy is ehető, még az olyanoké is, mint például a gyömbér, amit sokszor csak fáradtságos munkával lehet megpucolni. Na jó, persze ott a kiskanalas módszer, ami megkönnyíti a dolgunkat, de, ha a gyömbér héja valóban ehető, akkor minek megpucolni?

A minap a purewow egyik cikkére bukkantam, amiben egy gasztro szerkesztő arról mesélt, hogy miért felesleges bajlódni a gyömbérpucolással:

A bőre papírvékony, mégis szinte minden recept, amely friss gyömbért igényel, azt mondja, hogy meg kell hámozni. De arra senki nem ad magyarázatot, hogy miért.

- mondja Katherine Gillen.

Két alkalommal is szemtanúja voltam olyan gasztro szerkesztőknek, akik nem hámozzák meg a gyömbért. Az első Alison Roman, egy szakácskönyv szerzője volt, akik egy csicseriborsó-pörköltet készített egy főzős videóban a New York Times számára. "Nem fogom meghámozni a gyömbért. A külső héja annyira vékony, hogy őszintén szólva észre sem lehet venni, hogy ott van" - mondta a videóban.

A második, Molly Baz volt, a Bon Appétit gaszto szerkesztője egy újabb receptvideóban, miközben egy fűszeres pácolt csirkét készített: "Észre fogod venni, hogy nem hámoztam meg a gyömbért. Én soha nem hámozom meg a gyömbért. Nem értem, az emberek miért hámozzák meg. Valaki egy nap úgy döntött, hogy meg kell szabadulnunk a héjától, majd azóta mindenki ezzel pazarolja az idejét. Hacsak nem régi, ne vesződj vele" – tanácsolja Molly.

Azóta Gillen kétszer is tesztelte a hámozás nélküli módszert a saját konyhájában: Az eredmények? A hivatalos íztesztelője (a férje) egyik alkalommal sem szólt egy szót se evés közben, merthogy nem vette észre a különbséget.

Ha tehát szőröstül-bőröstül megesszük, a főzésbe fektetett munkánkat és az élelmiszerpazarlást is csökkentjük valamelyest. Egy dolgot persze ne felejts el: alaposan megmosni, mielőtt feldolgoznád!


5 profi tipp zöldséghámozáshoz és -vágáshoz

Nézd meg a galériánkat>5 kép
5 profi tipp zöldséghámozáshoz és vágáshoz

purewow

Tovább olvasok
Kép
Kísértetjárta helyek Magyarországon: borzongató fotók!

Kopottas falak, lepergő vakolat és síri csönd. Magyarországon is rengeteg az olyan elhagyatott hely és kísérteties épület, amelyekben egyszer csak megállt az idő.

Kép
Beyoncé nem is fekete, hanem ezt figyeld: olasz! Ja és az igazi neve...

Egy floridai politikus szerint az énekesnő az egész világot felültette.

Kép
A doktornő, aki nem csak Covid-teszteket elemez, hanem állatmenhelyt is alapított

Durván ezer kóbor kutyát mentett meg ez az indonéziai patológus orvosnő.

Kép
Napi horoszkóp július 7.: az Oroszlánok ügyei rendeződni látszanak, a Szüzeknek változtatniuk kell a siker érdekében

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, fontos dolgokat tudhatsz ugyanis meg a csillagjegyedből!

Kép
Ezért készít ki idegileg a Zoom-meeting

Lefagy a képernyő. Furcsa visszhangokat hallasz. Egy tucat arc mered rád a képernyőn. Itt zajlik a munkahelyi értekezlet, az aznapi intrika, a személyes míting. Aztán a munkaidő lejártával még csetelhetsz anyáddal is. És úgy érzed, nem bírod tovább a videózást: teljesen ki vagy facsarva. Létező szindróma a Zoom-kiégés.

Kép
Jennifer Lopezék új otthona egy valóra vált álom

Valószínűleg te is szívesen eltöltenél ebben a házban némi időt! A joy.hu összeállítása.

Kép
Emlékezz Ennio Morriconéra legismertebb dalaival

91 évesen elhunyt az Oscar-díjas zeneszerző.

Kép
Az elefánt-turizmus szomorú valósága – online nézheted meg a filmet!

Július 1-től egy héten át szabadon megtekinthető a Szolgalelkű Óriások című magyar dokumentumfilm, amely a turizmusban dolgoztatott délkelet-ázsiai elefántok életébe enged bepillantást.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem