Lapos hasat szeretnél? Én is!

lapos has,fogyókúra,nő,férfi,divat,kinézet Forrás: unsplash
A lapos has szép, a lapos has szexi. A lapos has tulajdonosa tuti, hogy jó nő. Vagy mégsem?

Van ez a baromság mostanában, hogy egy nő csak akkor szép és izgalmas, ha tökéletes alakja van, amihez természetesen hozzátartozik a lapos, lehetőleg enyhén kockás has is. Na, de mi legyen azokkal a nőkkel, akiknek van egy aprócska, vagy esetleg egy nagyobb pocijuk. Ők szégyelljék el magukat és bujdokoljanak el a föld alá jó mélyen, vagy esetleg eddzenek minden nap utolsó erejüket megfeszítve, fogyókúrázzanak a végtelenségig, hogy valamiképp mégis bepréseljék magukat a vágyott ideál képébe? Na, ez az igazi dilemma…

Még fénykoromban sem volt tökéletesen lapos hasam, de nem zavart. Néha elgondolkodom, vajon velem van-e baj, vagy tényleg nem kell emiatt frusztráltnak lenni. Aztán született két gyerekem, a másodikkal konkrétan 30 kilót híztam, és egyáltalán nem volt könnyű utána visszatalálnom a versenysúlyomhoz, de végül sikerült. Szóval nem vagyok kövér, de továbbra sincs lapos hasam. Bár nem vágyom hasig érő topok viselésére, sőt, a strandon sem zavar a dolog, de egyre inkább úgy érzem, hogy ez valamilyen elvárás.

Lehet, hogy néhány év múlva már csak szőkén érezheti magát nőnek valaki, vagy esetleg direktíva lesz a göndör, rövid haj? Közvélemény kutatást tartottam a férfi barátaim körében, és arra jutottam, hogy a férfiak nem rajonganak különösképpen a szoknyába bújtatott fogpiszkálókért, magyarul csak igen kevés pasinak jön be a tényleg vékony nő. Akkor minek nekünk a lapos has? Mert azt hisszük, hogy a pasiknak ez tetszik? Vagy csak a nők ilyen szigorúak? Vagy egyszerűen mi nők vagyunk mindig elégedetlenek, és olyanok akarunk lenni, mint a reklámarcok?

Nem vagyunk egyformák, és ez így jó. Van szőke, barna, fekete, vörös nő, van vékony és molett, van átlagos testalkatú, és vannak, akik elég gyakran ugranak egyik kategóriából a másikba. Vagyis szeretik a változatosságot meghíznak, majd lefogynak, átfestik a hajukat, új stílusban kezdenek öltözködni. Aztán ne felejtsük el a legfontosabbat, hogy ki boldog egy ránézésre tökéletes - értem ez alatt, hogy lapos hasú nővel - miközben az illető nem kedves, soha nem mosolyog, nem érti a viccet, és soha nem olvasott el egyetlen könyvet sem. Vagy a belbecs már nem számít, csak a külcsín?

lapos has,fogyókúra,testkép,férfi,nő,divat
Forrás: unsplash
Csak a saját elvárásaidnak próbáj megfelelni!

Ha mondjuk a zsíros haj, vagy az ápolatlan bőr ellen indul hadjárat, az oké, az ellen lehet és kell is tenni. Férfi és nő egyaránt tisztálkodjon alaposan, naponta, az sem árt, ha jó illata van. Egyébként meg mindenki érezze úgy jól magát, ahogyan neki komfortos. Vagy nem?

Számba vettem a barátnőimet, nos, nekik sincs makulátlan, lapos hasuk és zavarja is őket veszettül. Időnként. Egy barátnőm van, aki kifejezetten vékony, ő állandóan hízni szeretne, mert szerinte a gömbölyű vállak sokkal szebbek, mint a vékony karok. Pedig szerintem mindnyájan jól néznek ki, mert ápoltak, vidámak, kedvesek, és semmi baj nincs velük a világon. Végiggondoltam, és rájöttem, hogy teszek rá, én nem fogok felüléseket csinálni egész nap azért, hogy laposabb legyen a hasam. És továbbra is fogok csokit enni, és egyáltalán nem izgat, ha ez valakinél kiveri a biztosítékot.

És az is eszembe jutott, hogy azok a pasik a legkritikusabbak a nőkkel szemben, akiknek erre semmi alapjuk nincs. Mert ők azt hiszik, hogy a pocakos férfiak vonzók, a kopasz fejtető csábító, a táskás szemek pedig minden nőnek bejönnek. És egyébként igen, ha ez a külső párosul sármmal, humorral, ésszel, szóval, egyáltalán nem minden a külső. Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél sem. Ennyit a lapos hasról.

Ha mégis keskenyebb derékvonalat szeretnél, ajánlunk néhány ételfajtát, ami megelőzi a puffadást: