JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ne higgyetek Gwyneth Paltrownak, amikor a vagina spa-t ajánlgatja

Borítókép: Ne higgyetek Gwyneth Paltrownak, amikor a vagina spa-t ajánlgatja
...hogy mit??? Mindjárt kiderül, milyen kezelést ajánl Gwyneth a női testrészeknek, de annyit már most elárulunk, hogy az orvosok ellenjavallják.

„A legjobb rész az ürömmel átitatott V-gőz. Leülsz egyfajta mini-trónszékbe, és az infravörös sugárzás, valamint a feketeüröm-gőz keveréke kitisztítja a méhedet és minden mást is.”

Ez a mondat csapta ki a biztosítékot több nőgyógyásznál. A mondat szerzője Gwyneth Paltrow, aki a goop nevű website-ján arra kapacitálja a világ összes táján élő rajongóit, hogy látogassanak el egy, a kaliforniai Santa Monicában található Tikkun Spa-ba. Ilyen, koreai gyógyító módszereket alkalmazó wellness-szalonokból több is létezik az Egyesült Államokban is. Gwyneth posztja ellen több szakorvos is felemelte a szavát, mondván, hogy

  • a gőzölés nem hozza rendbe a hormonális egyensúlyt
  • a gyógynövényes gőzölés nem jótékonyabb hatású, mint a gyógynövénymentes, sőt, akár káros is lehet (merthogy a fekete üröm allergén)
  • a gőzfürdő úgy általában jót tesz a vérkeringésnek – ezért járnak ide az emberek –, de a női nemi szervek működését nem javítja
  • és az végképp nem igaz, hogy kitisztítaná a méhet,
  • már csak azért sem, mert hacsak a gőzölő rendszer nincs magas nyomás alatt – amit a szakorvos kifejezetten ellenjavallt egyébként –, a gőz a hüvelyből nem kerül be a méhbe.

Dr. Jen Gunter nőgyógyász még azt is leírja hosszú válasz-posztjában, hogy a hüvely öntisztuló szerkentyű, amelyet nem érdemes sehogy sem tisztítani, különben tényleg felborul az egyensúlya.„Ha relaxálni szeretnél, masszíroztass. Ha szeretnéd ellazítani a hüvelyedet, legyen orgazmusod” – írja a doktornő.

Kíváncsiak vagyunk, hogyan reagál erre Gwyneth Paltrow, illetve a spa tulajdonosai.