Majd pont a valóságshow-sztár fogja megszerettetni veled a futást

Borítókép: Majd pont a valóságshow-sztár fogja megszerettetni veled a futást
Vagy mégis? Olvasd el a trash-tévé sztárjának 6 tippjét, hátha kedvet kapsz.

Ki mástól szerezhetnénk jobbnál jobb inspirációkat a futáshoz, mint egy reality-hőstől?

Lauren Conrad tipikus amerikai tévés személyiség. Nem színésznő, nem üzletasszony, nem újságíró, nem is modell, egy kicsit mégis mind a négy. Egy valóságshow-ban tűnt fel 2006-ban, amelyet követett egy másik és egy harmadik; a realityk a kaliforniai gazdag villanegyedek fiatal és szép lakóinak mindennapi életét mutatták be. Lauren azóta saját életmód-website-ot indított, ahol most a következő tippekkel látja el a futással kacérkodó kezdőket (vagyis nem ő, hanem teamjének fitnesz-szakértője):

1. Ismerkedj fokozatosan a futással.
Nem mindenki fut helyesen ugyanis. Ha egyáltalán nem vagy hozzászokva a sporthoz, akkor kezdd gyaloglással, túrázással vagy elliptikus géppel az edzőteremben.

2. Kezdd kicsiben.
Ha még soha életedben nem futottál, akkor 5 kilométer akár a kudarc lehetőségét is hordozhatja magában. Kezdd kicsiben, sok gyaloglás, kevés kocogás és aztán még mindig emelheted a tétet.

8 hetes edzésterv kezdő futóknak testvérlapunk, a Men's Health oldalán – kattints ide!

3. Hallgass jó zenéket.
Ezen nincs mit magyarázni. A kedvenc pörgős zenéid feldobják az edzésedet. Számos nagyszerű zenetár is rendelkezik mobil app formájában (Google Play, Deezer, Spotify – itt válogathatsz a futáshoz való zenékben.)

4. Fuss a szabadban.
A futógép remek találmány, de ha teheted, egyszer-egyszer mindenképp menj ki a szabad levegőre is! Folyópart, erdő, hegyvidék – váltogasd a terepet és figyeld meg, hol szeretsz a legjobban futni.

5. Használj alkalmazásokat.
Ezek nagyszerűen naplózzák helyetted a megtett kilométereket, az elégetett kalóriákat, edzésterveket készítenek neked és megünneplik veled az új rekordjaidat. Lauren szakértője a Couch-to-5K-t és a Nike Running Apps-ot ajánlja. A mi kedvencünk a Runkeeper, de természetesen se szeri, se száma ezeknek.

6. Legyél tisztában a futás jótékony hatásaival.
„Csak utólag jöttem rá, hogy azóta szeretek igazán futni, amióta megértettem, hogy az egész testemmel jót teszek vele" – mondja a fitnesz-szakértő. Szóval érdemes tudni, miért csinálod, figyelni, hol fejlődnek az izmaid és hol kevésbé (előbb-utóbb szinte mindenütt fognak) és ennek tudatában élvezni az izmos, életteli alak felé vezető utat.

Fotó: laurenconrad.com, Instagram

Rengeteg tipp futáshoz a Runner's World magazinban!