JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Jennifer Garner nőgyógyásza komoly dologra hívta fel a színésznő figyelmét hüvelyének állapotával kapcsolatban - és ez még sok nőt érinthet!

Borítókép: Jennifer Garner nőgyógyásza komoly dologra hívta fel a színésznő figyelmét hüvelyének állapotával kapcsolatban - és ez még sok nőt érinthet! Forrás: Getty Images
Teljesen érthető, hogy Jennifer Garnert kicsit nyugtalanítja a dolog, de mint kiderült, nők millióit érintheti ez a viszonylag kevés figyelmet kapott, mégis komoly állapot.

Jennifer Garner azon hírességek táborát erősíti, akik örömmel osztanak meg minden olyan személyes tapasztalatot vagy éppen frissen szerzett tudást, amik akár nők millióit is érdekelheti és érintheti követői táborából.

Az 51 éves színésznő korábban beszélt már arról, hogy nem árt óvatosnak lenni a különféle fiatalító injekciókkal és mennyire meg kéne tanulnunk elfogadni önmagunkat, és volt, hogy saját fitnesztippjeivel örvendeztette meg a rajongóit. Egyik legutóbbi interjúja során pedig egy olyan fontos, és kevésbé ismert nőgyógyászati tényről mesélt Jennifer Garner, ami sok nőt érinthet egy bizonyos kor felett.

„A héten voltam a nőgyógyászomnál, és adott nekem egy tájékoztató füzetet a méh- és hüvelysüllyedésről.” A sztár enyhén szólva megdöbbent azon, hogy ilyen előfordulhat, de az orvosa részletesebben elmagyarázta neki ezt az állapotot. „Engem meg közben elöntöttek a kérdések »Mikor? Már a küszöbön áll? Be kell írnom a naptáramba? Mi történik?!”

Majd hozzátette, hogy fontos erre is felhívni a nők figyelmét, és bár nem mindenkinél fordul elő ez az állapot, de az esély megvan rá.

Mekkora az esély a méh- és hüvelysüllyedésre?

A szakemberek szerint azon nők, akik hüvelyi úton szültek vagy közelednek a menopauzához, esetleg némi túlsúllyal küszködnek, azoknál gyakrabban alakul ki méh-és hüvelysüllyedés.

Mit lehet tenni ellene?

A kezelések menete és módszere a súlyosságtól függően változhat, enyhe esetekben medencefenék-torna javasolt, míg közepes esetekben kivehető pesszáriumot alkalmaznak, ami segíti a megnyúlt szöveteket abban, hogy zsugorodni tudjanak, és végezetül csak a legsúlyosabb állapotban igényel műtétet a dolog. De szerencsére az esetek túlnyomó többségében a hüvelysüllyedés egyáltalán nem igényel kezelést, egyszerűen csak hozzátartozik azokhoz a testi változásokhoz, melyeket az évek múlásával tapasztalhatunk.

Nagyon fontos, hogy a nőgyógyászod teljeskörű és megfelelő tájékoztatást adjon minden kérdésben - de mik azok a dolgok, amiket NEM mondhat neked a szakember? Az alábbi galériából kiderült!

Olvasnál még a témában?