Nincs lehetetlen! Két izomgyengeség, amiről nem is gondolnád, hogy géppel fejleszthető

Borítókép: Nincs lehetetlen! Két izomgyengeség, amiről nem is gondolnád, hogy géppel fejleszthető Forrás: Getty Images
Ki mondta, hogy csak a műtét, vagy a sok edzés hozhat eredményt?

Aki nem tapasztalta még meg az inkontinenciát, talán nem is gondolná, hogy egy izomgyengeség miatt kialakult tünetről van szó.

Nem szívesen beszélünk róla, pedig sok embert érint. Hazánkban közel félmillió ember szenved az akarattól függetlenül jelentkező vizelettartási problémától. Az inkontinenciának van enyhe, középsúlyos és súlyos fajtája, attól függően, hogy mennyi vizeletet veszítünk. A súlyos változat általában nagyon idős korban fordul elő.

Bekövetkezhet stressz vagy terhelés (várandósság, szülés, emelés, tüsszentés), esetleg hólyag beidegzési zavarok hatására, de előfordul, hogy a húgyhólyag anatómiai, vagy funkcionális vizeletelfolyási akadálya miatt vagy a húgyhólyag izomzatának elégtelen összehúzódási képességéből következően nem sikerül a vizeletet maradéktalanul kiüríteni és a bennmaradó mennyiség cseppekben távozik. Ezt a panaszt műtéti beavatkozással vagy gyógyszeres kezeléssel lehet enyhíteni, illetve megszüntetni.

Forrás: EverDerm Laser & Beauty Clinic
Aki azonban ezeket drasztikus módszereknek tartja, nyugodtan kipróbálhatja a BTL Emsella készülékét, mely áttörő eljárás az inkontinencia kezelésében, és ezzel együtt a magabiztosság visszanyerésében.

A BTL egy innovatív amerikai cég, mely úttörő szerepet tölt be az esztétikai kezelések területén. Egyedülálló technológiájuk forradalmasítja az intim egészség és az intim jólét visszaállítását/megtartását, valamint az inkontinencia kezelését egy nem invazív megoldással férfiak és nők számára egyaránt. A kezelés hatékonyságának a kulcsa a HIFEM (magas intenzitású fókuszált elektromágneses) energia. Egy EMSELLA kezelés több ezer szupramaximális izomösszehúzódást generál a medencefenék izmaiban, amely elengedhetetlen a neuromuszkuláris kontroll visszaállításában minden inkontinenciában szenvedő páciens esetében.

Egy átlagos kezelés körülbelül 30 percet vesz igénybe, 6 alkalom szükséges, heti kétszer. Az eljárás során bizsergő érzés figyelhető meg a medencefenék izmainak összehúzódása során, ami a műtéti beavatkozáshoz képest meglehetősen kellemesebb élményt ígér. A kezelés után azonnal folytathatjuk napi teendőket, nem kell rápihenni ráadásul már az első alkalom után érezhető a változás. Az eredmény folyamatosan javul a kezelést követő néhány hétben. Ehhez persze szükség van az egészséges testmozgásra és helyes étkezésre is.

Forrás: EverDerm Laser & Beauty Clinic

Ha ilyen jellegű problémával nem küzdünk, egy másik fontos izomcsoport a fenékizom, melynek feszes, kerek formájáért akár vért izzadva küzdünk az edzőtermekben.

Sok olyan termék van, ami próbál könnyű eredményt kínálni minimális erőbefektetéssel, de nem mindegyik váltja be a hozzá fűzött reményt. Azonban a legújabb trend az alakformálásban a BTL legújabb gépe az EMSCULPT NEO, mely nem ok nélkül nyeri el sorra az esztétikai díjakat. A NEO segítségével gyorsan javíthatunk a tónusokon nem csak akkor, ha edzettek vagyunk, de akkor is, ha eddig elkerültük az edzőtermeket.

A EMSCULPT NEO a rádiófrekvencia és a HIFEM+ (Magas Intenzitású Fókuszált Elektromágneses Technológia) erejét kombinálja. Korábban külön készülék állt rendelkezésre a zsír csökkentésére és az izom formálására, ez a készülék azonban egyesíti ezeket. A rádiófrekvenciás hő hatására a mélyizmok felmelegednek, 4 perc alatt zsírbontó hőmérsékletet érnek el, miközben elképesztően erős összehúzódások stimulálják az izomzatot. A két technológia egy applikátoron keresztül fejti ki erejét, így egy 30 perces kezelésekből álló 4 alkalmas sorozat áttörő eredményeket hozhat az alakformálásban.

A klinikai kutatásokkal alátámasztott eredmények a zsírtömegben átlagosan 30%-os csökkenést mutattak az izomtömeg 25%-os növekedése mellett.
Forrás: EverDerm Laser & Beauty Clinic

A kezeléssorozat befejezése után az izomzat még 2-3 hónapon keresztül fejlődik, és több mint fél éven át tart a hatása. Sőt a teherbírásra, az erőnlétre és a teljesítményre is pozitívan hat. Éppen ezért a kezdőket, a haladókat és a profikat is egyaránt segítik alakformálási és testépítési céljaik elérésében.

Különösen jó hír a fiatal anyukáknak, hogy a szétnyílt hasizom is jó eredménnyel kezelhető az EMSCULPT NEO-val, ugyanis ez a készülék nem műtéti úton is tudja javítani a szétnyílt hasfalat, hiszen a has izomzatát egységesen erősíti, így a hasizmok gyorsabban regenerálódnak, megerősödnek, és az előre domborodó has szép lassan visszahúzódik az eredeti állapotába.

Forrás: EverDerm Laser & Beauty Clinic

Az EverDerm Laser & Beauty Klinikán mindkét kezelés kipróbálható, ahol a legmodernebb orvosilag igazolt piacvezető non-invazív – felépülési idő nélküli – eljárásokra helyezik a hangsúlyt. A legmodernebb gépeket páratlan minőségű ötcsillagos szolgáltatással és ügyfélszolgálattal kiegészítve, mindezt orvosi környezetben és háttérrel. Különösen nagy hangsúlyt fektetnek a kezelést végző terapeuták oktatására, a gyártói protokollok betartására, a folyamatos minőségbiztosítására az elérhető legjobb eredmény érdekében.