Fejfájás ellen sós víz: tényleg működik?

fejfájás ellen sós víz Forrás: Getty Images
Ha már sok mindent kipróbáltál migrén vagy erős fejfájás ellen, talán te is azon gondolkodsz, hogyan, miért működhet a fejfájás ellen sós víz.

Hasogat, tompán vagy görcsösen fáj, lüktet? A fejfájás mindenképp nagyon kellemetlen tud lenni, és akkor még finoman fogalmaztunk. Ha te is gyakran szenvedsz ettől, esetleg migrénes vagy, két út áll előtted: gyógyszert veszel be vagy megpróbálod természetes módszerekkel csillapítani a fájdalmat. De vajon milyen sikerrel vethetők be ezek, például a fejfájás ellen a sós víz? Hogyan kell elkészíteni, és milyen esetekben lehet hatásos?

Természetes fájdalomcsillapító, három összetevőből

Kipróbálnád, mit tud a fejfájás ellen egy kis sós víz? Akkor a következő hozzávalókat keverd össze, és idd meg. Nem ígérjük, hogy finom lesz, de számos szakember és migrénnel küzdő sorstárs állítja: ez a keverék bizonyos esetekben tényleg csodát tesz!

Hozzávalók:

  • Fél citrom leve
  • Egy pohár, kb. 2.5 dl víz
  • Egy teáskanál himalája só
Miért működhet a fejfájás ellen sós víz?

A keverék segíthet lazítani az izmokat és serkenteni a vérkeringést, méghozzá az összetevők jótékony hatásai miatt. A himalája sóban 84 féle ásványi anyag gondoskodik arról, hogy pótolhassuk, ami hiányzik a szervezetünkből. Emellett növeli a szerotonin- és az energiaszintet, illetve segít kiüríteni a méreganyagokat és lúgosít is, amivel szintén hozzájárulhat, hogy múljon a fejfájás. A citrom pedig remek káliumforrásként segíthet rá erre.

Fejfájás ellen sós víz: mindig segít?

Vannak esetek, amikor igen. Például, ha a migrénes roham oka a dehidratáció okozta elektrolit-egyensúlyhiány, és ezt időben sikerül kitalálnod, akkor a vízhez adott só és/vagy cukor valószínűleg jót tesz. De ha erős migrénes rohamod van, azt már nehéz megszakítani egy pohár sós vízzel.

Vannak olyan esetek is, amikor érdemes lehet megpróbálni egy kis sós-citromos vizet inni a fejfájásra, mert segíthet. Ilyen, ha a kiszáradás ÉS más külső okok együttesen állnak mögötte. Ilyen külső okok lehetnek a különböző allergének, vegyi anyagok, valamilyen étel fogyasztása vagy akár a túl meleg is.

Így még tovább fokozhatod a módszer hatékonyságát

Ha a sós-citromos víz íze annyira nem jött be, hogy legszívesebben bekapnál utána egy rágót, tedd azt! Nemcsak az ízt feledteti, hanem egyesek szerint segíthet tovább csökkenteni a migrénes fájdalmat is. Az okot egyelőre nem tudjuk, de ez sokak szerint tényleg működik!

Ha a kiszáradás nem játszik szerepet a tüneteknél, akkor egyes szakemberek szerint lehet, hogy nem segít a fejfájás ellen sós víz. Mások viszont azt mondják, mindenképp érdemes tenni vele egy próbát, mielőtt fájdalomcsillapítók után nyúlnál mert mindannyian mások vagyunk – lehet, hogy nálad simán működik ez a „csodamódszer”, annak ellenére, hogy mondjuk a szomszéd feleségénél nem hozott enyhülést. És ha az ember lányára rátör a fejfájás vagy a migrén, mondanunk sem kell, hogy bármit kipróbálna, ugye? Akkor már érdemes olyasmivel kísérletezni, mint a sós-citromos víz, ami sokaknak tényleg bevált.

Forrás1
Forrás2
Forrás3

Mi volt nagyanyáink tippje fejfájás ellen? Mutatjuk: