Lehet, hogy te is ebben a pózban alszol? Ez a legegészségtelenebb alvópóz

Borítókép: Lehet, hogy te is ebben a pózban alszol? Ez a legegészségtelenebb alvópóz Forrás: Getty Images (Olga Rolenko)
Gyakran nem is az ágy, a matrac vagy a párna tehet arról, ha reggelre beáll a hátad vagy a nyakad, hanem az, ahogyan alszol. A szakértő szerint ez a legegészségtelenebb alvópóz.

Ideális esetben 7-8 óra alvás után frissen, kipihenten kelünk fel, de legalábbis úgy, hogy sehol nem fáj. Ezzel szemben a valóság sokszor sajgó nyak- és hátizmokat, elgyötört arcot és rossz közérzetet hoz magával. Ennek pedig nem feltétlen az ágy, a matrac vagy a párna az oka – könnyen lehet, hogy te is a legegészségtelenebb alvópózban alszol.

James Leinhardt alvásszakértő egy nemrégiben készült TikTok-videóban elárulta, hogy hason feküdni a legegészségtelenebb. „Elforgatod a nyakad, kicsavarod, felteszed a fejed, harcolsz a gerinced minden természetes görbülete ellen. Összenyomod a csigolyáidat. Fájni fog a nyakad, a hátad, mégis minden este ezt csinálod… miért?” – teszi fel a költői kérdést. Majd hozzáteszi: a hason alvás egyáltalán nem kényelmes, csak hozzászokik a test.

@levitex

The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper

♬ original sound - Levitex

Hogy ehelyett hogyan kellene aludnunk? A szakértő szerint három párnára lesz hozzá szükség. Az első a füled helye és a vállad helye közti részt kell kitöltenie. A másodikat a lábaid közé kell tenni, hogy stabilizáld a csípőd. A harmadikat pedig öleld át.

@levitex

The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper

♬ original sound - Levitex

Szerinte érdemes ezzel esténként félórát próbálkozni, hogy megszokd, utána pedig már nem okoz nehézséget így aludni.

forrás

A lenti galériában 4 tényezőt mutatunk, ami befolyásolja az alvásodat.