5 reggeli, amivel semmiképpen nem érdemes kezdened a napot: sokan egészségesnek hiszik őket

Borítókép: 5 reggeli, amivel semmiképpen nem érdemes kezdened a napot: sokan egészségesnek hiszik őket Forrás: Rachel Park/Pexels
A reggeli a nap legfontosabb étkezése – tartják sokan, és ez valóban igaz is, hiszen az egésznapos energiaszintünket ezzel az étkezéssel alapozzuk meg elsősorban. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk el ebben időszakban. Mutatjuk is, melyeket nem ajánljuk napindítónak!

Nagyon fontos, hogy a napi első étel elfogyasztásakor fokozottan figyeljünk a vércukorszint megtartására. Ugyanis, amennyiben magas cukortartalmú élelmiszerekhez nyúlunk, akkor könnyen lehet, hogy a nap folyamán vércukorszint-ingadozás alakul ki, arról nem is szólva, hogy nagyon hamar éhesek és kívánósak leszünk.

Forrás: Ali Inay/Pexels

Milyen az egészséges reggeli?

Az egészséges reggeli lényege, hogy energiát adjon, és lassan, hosszú távon emelje a vércukorszintet, ezáltal elkerülve a folyamatos éhségérzetet, falási rohamokat. Továbbá az ideális reggeli serkenti az emésztést, és feltölti a szervezetet hasznos, tápláló tápanyagokkal, melyek energiát és jókedvet biztosítanak a nap folyamán.

Természetesen nem probléma, ha a rohanós reggeleken néha-néha becsúszik valami kevésbé egészséges verzió is. A hangsúly a rendszerességen van, ugyanis amennyiben rendszeresen rossz tápanyagokat veszel magadhoz a reggelek során, az könnyedén vezethet hízáshoz és az egészségben való radikális változáshoz.

Íme az egészségtelen reggelik, melyeket jobb, ha elkerülsz!

Alább pedig tápláló reggeliket találsz!

Az alábbiakban pedig hoztunk 7 tápláló reggelit is, melyekkel – a fentiekkel ellentétben – érdemes kezdened a napot.

Íme 7 tápláló reggeli, amivel érdemes kezdened a napot!