A tökéletes illatos fürdő titka

Borítókép: A tökéletes illatos fürdő titka
Fontos tanácsok illóolajos fürdőkhöz!

Ha te is azok közé tartozol, akik nap végén lazításképpen szívesen merülnek el egy kád forró, illóojjal illatosított vízben, olvasd el tippjeinket, hogy még teljesebb legyen az élmény!

Sokan nincsenek tisztában azzal a ténnyel, hogy az illóolajok nem oldódnak vízben. Ahhoz, hogy maximálisan kifejthessék jótékony hatásaikat, muszáj valamilyen bőrbarát hordozóanyagot találnunk a számukra. Íme a javaslataink:

1. Tej vagy tejszín
Ha száraz a bőröd, ezt a verziót neked találták ki! Egy csésze meleg tejben vagy három evőkanál tejszínben keverj el 5-10 csepp a célnak és tetszésednek megfelelő illóolajat és add a fürdővízhez.

2. Méz
Négy öt kanálnyi cseppfolyós mézhez keverj 10-15 csepp illóolajat. Lassan, folyamatosan vegyítve add a keveréket a fürdővízhez. Fürdés után zuhanyozz le, hogy elkerüld a ragacsos utóérzést.

3. Folyékony szappan
Ezt a variációt csak akkor javasoljuk, ha be tudsz szerezni illatanyag illetve tartósítószermentes szappant. Főként a zsírosabb bőrüeknek jelenthet jó megoldást. Az adagolás ugyanaz, mint a méz esetében: 4-5 kanál szappanhoz adj 10-15 csepp illóolajat.

Illóolajok nyugtató fürdőhöz:
Majoranna, narancs, mandarin, levendula, rózsafa, fahéj.

Illóolajok narancsbőr elleni fürdőhöz:
Citrom, levendula, rozmaring, narancs, édeskömény mézben oldva, hetente maximum kétszer.

Gyerekfürdető:
Mézben oldva narancs vagy mandarin illóolaj - ha gyerekkádban fürdik a baba, maximum egy csepp illóolajat adj a mézhez, ha már nagyobb, és felnőttkádban fürdeted, akkor sem javasolt 5 cseppnél többet hozzáadni.

A legjobb fürdőszobai kiegészítőkért kattints!

Forrás: Biegelbauer Pál, Gyógyító illatok; fotó: photl.com