A végső cél a harmonikus test

Borítókép: A végső cél a harmonikus test Forrás: Dr. Rose Magánkórház
A Sobor-módszer lényege: a plasztikai sebészetben is létezik a művészet világának megfelelő arányrendszer.

Évente több mint 500 mellplasztikai műtétet végez Dr. Sobor György, a Dr. Rose Magánkórház plasztikai sebésze, aki őszintén vallja: „Számomra a nőiesség és a harmónia a legfontosabb. Mindig arra törekszem, hogy az orvos szakmai szempontok szerinti, és a plasztikai sebészet arányrendszerének megfelelő, harmonikus testet hozzak létre.”

A mellet érintő beavatkozások három félék lehetnek: létezik mellnagyobbítás, mellfelvarrás, ezek kombinációja, és mellkisebbítés. A kisebbítésnél csökkentik a mell méretét - ez egy speciális mellfelvarrás -, elvesznek a mell állományából és a bőrből. A mellfelvarrásnál a bőr mennyiségét csökkentik, a mellnagyobbításnál pedig az implantátumokkal plusz térfogatot kap a mell. A kombinált mellplasztika során a plasztikai sebész implantátum behelyezésével és a mellek megemelésével alakítja ki az új, esztétikus formát.

Dr. Sobor György szerint, van egy határ, amin belül meg lehet szépíteni egy megereszkedett mellet implantátummal, de sok esetben felvarrásra is szükség lehet. Szerinte akkor sikerült jól egy mellplasztika, amikor nem feltétlenül lehet észrevenni, hogy beavatkozás történt. „Egy műtét során azonban fontos, hogy kialakuljon a test és lélek harmóniája, a gyógyulási folyamat végén a páciens kiegyensúlyozott és magabiztos legyen” – véli több mint 20 éves tapasztalattal a háta mögött a plasztikai sebész.

Forrás: Dr. Rose Magánkórház

A Dr. Rose Magánkórházban minden felmerülő kérdésre megadják a választ a szakemberek. Az, hogy melyik eljárás lesz a legmegfelelőbb egy páciens számára, abban a sebész tud a legtöbbet segíteni. Számos tényezőt kell figyelembe venni: felmérik a test alakját, a páciens életmódját és általános céljait, majd segítenek meghozni a nehéz döntéseket.

„Fontos, hogy a lehető legjobb pszichés és egészségügyi állapotban legyen az a páciens, aki rászánja magát egy plasztikai beavatkozásra” – emeli ki a specialista. Sokszor felmerül a megfelelő időpont kiválasztásának kérdése is. A mellnagyobbítást, orr-, fül-, szemhéj-, arcplasztikát az év bármely időszakában el lehet végezni, a hasplasztikát, mellfelvarrást, mellkisebbítést és zsírleszívást nagyon meleg nyári hónapokban nem javasolt betervezni. Fontos, hogy a páciensek úgy válasszanak időpontot, hogy az életükbe beleférjen az, hogy néhány hétig csak a gyógyulásra összpontosítanak.

„Léteznek a műtéti lehetőségek, és van, amit meg tudunk valósítani. Fontos, hogy ezek találkozzanak a páciens elvárásával és olyan eredményt hozzunk létre, amitől mosolyog a páciens és úgy érezi, hogy azt kapta, amit szeretett volna” – talán ez a legfontosabb Dr. Sobor György számára. A Dr. Rose Magánkórház számára a páciensek visszajelzései a legfontosabbak. Ismerjék meg Erika történetét, akit Dr. Sobor György műtött a Dr. Rose Magánkórházban: