4 dolog, amit csak a "hétalvók" tudnak

Borítókép: 4 dolog, amit csak a "hétalvók" tudnak
4 ok, amiért jó sokat aludni.

Felejtsd el az ellentábor érveit: az alvás egyáltalán nem elvesztegetett idő! A dalai láma is gyakran hangoztatja, hogy az alvás a legjobb meditáció, de mi emellett még sok-sok egyéb meggyőző érvet találtunk, amivel alá tudjuk támasztani rajongásunkat ezért a pompás tevékenységért.


Fotó: Sebastian Santos/500px.com

Sokat alszunk, mert...

1. ...így igazán át tudjuk adni magunkat az álmainknak
A REM szakaszban történő álmodás fontos szerepet tölt be az emlékek elraktározásában és a kreativitás fejlesztésében. Akik jól és sokat alszanak, általában tudatában vannak az álmaiknak, emlékeznek rájuk ébredés után is, és teljes mértékben át tudják adni magukat az álmodás élményének.

2. ...így nem borulunk ki egy átalvatlan éjszakától
Az álom olyan, mint a szerelem – van, hogy nem jön, hiába várjuk. Ám mi, hétalvók nem borulunk ki ezen: van elég tartalékunk, hogy kihúzzuk a következő napot, és vigasztal a tudat, hogy alaposan be fogjuk majd pótolni a kimaradt alvásmennyiséget.

3. ...tudjuk, hogy az alvás minőségi időtöltés
Mások a ház elcsitulása után még nagy erőfeszítésekkel próbálnak ébren maradni, hogy részük legyen némi minőségi"én-időben" is. Nekünk erre nincs szükségünk: nekünk az alvás kiválló "én-idő" – tudjuk, hogy nem maradunk le semmiről, ha olvasás vagy Facebookozás helyett inkább Álom herceggel randizunk!

4. ...így lehetőségünk van a lassú, fokozatos ébredésre
Az álom és az ébrenlét közötti bódultság egy igen kellemes, különleges állapot. Felkelés után sokkal kevésbé leszünk kábák, ha lassan, fokozatosan mászunk ki az álomból, így ráadásul arra is nagyobb esélyünk van, hogy emlékezzünk arra, amit álmodtunk.

Szöveg: Kocsis Melinda