4 ok, amiért a spárga legyen az étrended alapja ebben a szezonban

Borítókép: 4 ok, amiért a spárga legyen az étrended alapja ebben a szezonban Forrás: Getty Images (FlamingoImages)
Mindösszesen pár hétig tudunk az év folyamán frissen spárgát enni. Április közepétől június elejéig van szezonja ennek a páratlan zöldségnek. Itt az ideje, hogy kihasználjuk ezt a szezont, ha a legjobbat szeretnénk a testünknek. 4 ok, amiért a spárga legyen az étrended alapja.

Bár a spárga egy megosztó étel, ha jól van elkészítve mindenki megnyalja mind a tíz ujját utána. Azon túl, hogy isteni finom, roppant egészséges is, ráadásul gyors egytálételek alapja lehet. Zöld és fehér színben találjuk meg a piacok strandjain, a szupermarketek polcain. A zöld spárga valamivel ízesebb és zsengébb a fehér társánál.

A fehéret tanácsos inkább főzni, a zöldet sütheted, grillezheted, párolhatod és friss hajtásait akár nyersen is fogyaszthatod például salátába téve.

De hogy miért fogyaszd hetente többször is? Nézd meg a lenti galériánkat! Mutatunk 4 okot!