10 közhellyé vált igazság, amikről folyton elfeledkezünk

Borítókép: 10 közhellyé vált igazság, amikről folyton elfeledkezünk
Íme 10 klisének számító jótanács az élethez, amikről mindig mindenki elfeledkezik!


Fotó: photl.com

1. Aki mer, az nyer
Valahol mindenkinek el kell kezdeni, avagy a legsikeresebbek is kezdték valahol. Néha nem csak hogy érdemes, de kell is kockáztatni!

2. Ép testben ép lélek
És itt most nem csak a rendszeres sportra, egészséges táplálkozásra, hanem az agyad, lelked táplálására is gondolunk. Olvass olyat, ami felemel, okosít, inspirál, meditálj vagy tanulj – edzd az elmédet is.

3. Ki korán kel, aranyat lel
"Ugyanannyi órából áll a te napod is, mint a Beyoncéé" – futott körbe nemrégiben a világrengető felismerés a közösségi portálokon. Használd hát ki őket maximálisan!


Fotó: Pinterest

4. A nevetés a legszebb zene
"Ha megtanulsz nevetni saját hibáidon, igen vidám éveknek nézel elébe" – mondta egyszer valaki. Ne teljen el nap nevetés nélkül!

5. Nincs fény ányék nélkül
Egyszer fent – egyszer lent, fogadd el, hogy az élet nem mindig igazságos, így könnyebb lesz megbirkóznod a nehézségekkel. Ugyanakkor törekedj arra, hogy másoknak mindig csak fényt adj – és ezzel el is érkeztünk a hatos ponthoz:

6. Úgy bánj másokkal...
...ahogyan szeretnéd, hogy veled is bánjanak. Még ha nem is mindig ugyanazt kapod vissza. Hidd el, megéri – magad miatt, a te lelki békéd miatt.

7. Gondolkozz, mielőtt beszélsz
Így sok-sok kellemetlen pillanattól megkíméled magad. Ha könnyen elönti a vér az agyadat, gyakorold a tízig számolást. Ha kell, vezetés közben is, amikor senki nem ül melletted. Mielőtt szidni kezdenéd az előtted haladót, végy mély levegőket és számolj tízig!

8. Van, akinek soha semmi nem elég jó
Ismerd fel időben, ha ilyen emberrel van dolgod, és ne strapáld magad fölöslegesen miatta. Valamint törekedj arra, nehogy te is ilyenné válj.

9. Ki a kicsit nem becsüli...
...annak egy idő után semmi nem jut. Tudj örülni a kevésnek, a minimális sikernek is, egy dicséretnek, szál virágnak, kedves bóknak, mosolynak – az élet bármilyen területén.

10. Lépj túl önmagadon
Nem csak neked lépett le a pasid. Nem csak téged rúgtak ki a munkahelyedről. Nem csak te vesztél össze a legjobb barátoddal. Lépj túl magadon, lépj túl a múlton – haladj előre, más irány úgysincs!

Szöveg: Kocsis Melinda