Téves címzés, ciki üzenet: “Akkor jöttem rá, hogy rossz embernek küldtem el az üzenetem, amikor a telefon már kiírta, hogy a küldés sikeres volt”

Borítókép: Téves címzés, ciki üzenet: “Akkor jöttem rá, hogy rossz embernek küldtem el az üzenetem, amikor a telefon már kiírta, hogy a küldés sikeres volt” Forrás: Getty Images
SMS, email, chat üzenet, bármelyik csatornán is kommunikáljunk, egy dologra mindig figyelni kell: a címzett az legyen, akinek valóban szánjuk az üzenetet, különben nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.

Aki ’gépre kötve’, laptop, számítógép előtt ülve tölti a napját, munkájából adódóan, - tetszik vagy nem - a hétköznapi, társas életének jelentős részét az online felületen éli. Kinyitva egy chat ablakot, a kollégákkal pillanatok alatt meg lehet ’beszélni’ a felmerülő kérdéseket. Az esti programot a baráttal, férjjel, barátnővel bármikor könnyen le lehet egyeztetni egy üzenetváltásban. Az SMS, messenger, viber, skype üzenetek párhuzamosan futnak az ember telefonján, csak győzzük ne összekeverni ezeket a megnyitott csatornákat.

De bizony van az a helyzet, amikor két levelezés folyama összekuszálódik és rossz embernek küldjük el az üzenetünket. Ekkor, ha azonnal felismerjük a helyzetet, mint az őrült megpróbáljuk visszavonni az üzenetet. Ezzel egyidőben pedig kezdetét veszi a körömrágás, a gyomorgörcs amiatt, hogy a rossz címzett vajon látta/látja/látni fogja-e az üzenetünket.

És van, amikor igen, látja, olvassa azt.

Mielőtt azt gondolnánk, hogy hírességekkel nem esik meg ilyen, Jennifer Garner egy régi kollégájának küldött egy baráti üzenetet, melyre a másik fél azt írta, hogy „wrong number” vagyis rossz számot zargat a színésznő. Ám Jennifer csak kardoskodott, de bizony ő tudja mit csinál és hogy kinek írt és még egy gyors selfie-vel is kiegészítette üzenetét. Majd miután a levelezőpartnere csak állította, hogy ő nem a színésznő embere, Garner rájött, hogy itt valami félreértés lesz ténylegesen.

Galériánkban jöjjenek most olyan megtörtént helyzetek, melyek során egy rossz címre küldött SMS, online üzenet, okozott némi kellemetlenséget a küldőnek.