Minden, amit a zoom meetingen nem akarok látni a kollégáim életéből

Borítókép: Minden, amit a zoom meetingen nem akarok látni a kollégáim életéből Forrás: Getty Images
Az online tér szépsége nem csak abból áll, hogy távolságokat leküzdve találkozhatunk valakivel. Itt bizony még azt is látjuk, amit nem akarunk.

Számos cégnél a munkarend része az online meeting. Ki tudja, meddig és mennyire lesz életünk része ez a munkavégzési forma. Sokan véleményezik hatékonyságát a személyes kapcsolat hiánya miatt, ám vitathatatlan, kollégák kommunikációját teszi lehetővé egy adott városban, de akár kontinenseket is összeköt. Az online téren keresztül napi fontosságú kérdéseket lehet megvitatni valós időben úgy, hogy a kollégák biztonságos távolságból kapcsolódnak egymáshoz.

Az otthonukból csatlakozunk be az online térbe. Van, aki ki tudott alakítani erre egy munkaállomást. Ám sokan vannak olyanok is, akik nem tudnak elvonultan dolgozni, így az online meetingbe bekapcsolódva lénygében mindenkit azonnal meginvitálnak az otthonukba. A kamera pedig mindent vesz. Olyat is, amit nem feltétlenül mutatnánk meg.

2017-ben volt egy igen emlékezetes online bejelentkezés, amikor is egy politikai elemzővel készített a BBC News live interjút. Látni a videóban, hogy hirtelen kinyílik az ajtó és beviharzik egy 4 év körüli kislány, mögötte pedig már gurul is a babakompjával a 1.5 éves tesója. A férfi mindent lát a szeme sarkából, vagy a monitorján. Remélve, hogy nincs képben már a keze, próbálja kitessékelni a gyereket, miközben szemrebbenés nélkül beszél tovább Dél- Korea helyzetéről. A jelenetnek itt nem volt vége: kisvártatva megjelent egy aggódó nő, aki kúszva igyekezte lehalászni a gyerekeket. Az akkor láthatóan tiszta ideg férfi másnap egy könnyed magazinműsorban, már a nővel és a gyerekekkel kiegészülve adott interjút, amiben biztosították őket, hogy, ami ott történt a legcukibb és legéletszagúbb helyzet volt, melyet ezidáig online látni lehetett.

És hogy miket élünk meg, látunk és hallunk online meetingeken? válogatás Valós sztorikból A galériánkban