Megjelent az Éva július-augusztusi száma

Borítókép: Megjelent az Éva július-augusztusi száma
Olyan könnyű belesüllyedni a rutinba, és készpénznek venni egy csomó mindent, amit akár másképp is csinálhatnánk. A júliusi-augusztusi Éva magazinban olyan dolgokkal foglalkoztunk, amelyeket érdemes lenne újragondolni – és persze olyan emberekkel is, akik ezt már megtették a saját életük egy-egy területén.

A hála útja

Kalmár Anna például jógát oktat, de nem akármilyen indíttatásból. Az óráit traumatizált embereknek tartja, mert akkor érzi jól magát, ha segíthet másoknak. A különleges törődést igénylő jógázókkal azért tud foglalkozni, mert társadalmi vállalkozást épített fel: cégek fizetik be hozzá dolgozóikat jógára, a felajánlások és az óradíjak teszik lehetővé, hogy főállásban koncentrálhasson a terápiás jógára.

jóga

Ideje változtatni

Miért dolgozunk még mindig napi 8 órát? Miért bízzuk még mindig politikusokra a közös ügyek intézését? És miért cipelnek a gyerekeink akkora iskolatáskákat, mint egy ház? Ez csak néhány dolog azok közül, amiknek lejárt a szavatossága és ideje lenne a 21. századi életformához és körülményekhez igazítani őket.

óra

Nyers valóság

Nyers koszttal etetni a kutyát? Ez a sokak számára forradalminak számító gondolat tulajdonképpen visszatérés valamihez, ami egykor így volt, mert a természet így intézte. Ma azonban különböző irányzatok tanítják, mennyit porciózzunk ki az ebeknek a nyers húsból, belsőségekből, zöldségből-gyümölcsből. És ugyan sok állatorvos nem nézi jó szemmel, a nyerstáplálásnak egyre több megszállottja van.

kutya,banánhéj

Antibébi-technológia

Milyen jó lenne, ha a fogamzásgátlást kevésbé macerás, biztonságosabb és kevesebb mellékhatással járó módszerekkel is meg lehetne oldani, ugye? Például bevonhatnánk a férfiakat is. Vagy a kütyüket – mondjuk egy távirányítható mikrocsipet. Utánanéztünk, mit tartogat számunkra e téren a jövő.

gólya

Szamosi Zsófia

Rétegesen öltözni nyáron is lehet, ha Havannába vágysz, elég a nyóckerbe menned – többek között ezek derülnek ki divatanyagunkból, amelyeket Szamosi Zsófia színésznő, az Egy nap című film főszereplője mutat be.

utca,nő,ház
éva magazin,címlap

Keresd a július-augusztusi Évát az újságárusoknál július 12-től!