Romlott az állapota Károly királynak és Katalin hercegnének? Ez történne a király halála után

Borítókép: Romlott az állapota Károly királynak és Katalin hercegnének? Ez történne a király halála után Forrás: WPA Pool / Pool/Getty Images
Az egész világot megrázta, mikor bejelentette Károly király, hogy prosztatarákban szenved. A hírből pedig még alig ocsúdtunk fel, amikor nem sokkal később Katalin hercegné is nyilvánosságra hozta diagnózisát, miszerint ő is rákos megbetegedésben szenved. Összeszedtük, hogy mit lehet tudni az állapotukról.

Annak ellenére, hogy Károly király úgy tűnik, nagyon bizakodó, mégis olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint állapota romlik. Jelenleg egy londoni magánklinikán kap kemoterápiás kezelést. Azonban bármennyire is bizakodó a király, több jel is arra utal, hogy valójában nincsen jól, ezt pedig egy hozzá közel álló forrás is megerősítette.

Tom Sykes királyi család szakértő azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hetekben több, a családhoz közel álló emberrel beszélt. Amikor pedig a király állapotáról érdeklődött, mindig komor választ kapott, mivel nincs jól. Egy közeli barátja egyenesen azt mondta, hogy bár mindenki optimista, mégis a valóság az, hogy a király nagyon rosszul van, és az állapota sokkal rosszabb, mint amit elárulnak róla.

Forrás: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A The Daily Beast információi szerint újra előkerült a Menai Bridge hadművelet, mely Károly temetési ütemtervének az álneve. Bár fontos tudni, hogy ez egy hagyomány, hogy a tragédia bekövetkezése előtt már jóval kidolgozzák a pontos tervet, mégis aggasztó annak a tekintetében, amit az eddigiekben a király állapotáról tudni véltünk.

De nézzük is, mi a pontos ütemterv Károly halálát illetően!

Hogy van Katalin hercegné?

Nos, rettentő nehéz megmondani, hogy a hercegné állapota javult vagy romlott, ugyanis naponta látnak napvilágot új feltételezések. Azonban Vilmos herceg visszamondta a részvételét az októberi szamoai találkozóról. Ez pedig nyilvánvalóan sokak számára aggasztó lehet, hiszen arra gyanakodnak, hogy Vilmos azért döntött így, mert arra számít, hogy felesége egészségügyi állapota romlani fog.

Az esemény visszamondása azért is jelentős, mert a Nemzetközösség Kormányfői Találkozón, mely októberben kerül megrendezésre Szamoában, vagy az uralkodónak, vagy pedig a küldöttének kell megjelennie. Ám Károly király lemondta ezt az eseményt, így került volna Vilmosra a sor, aki pedig inkább úgy döntött, hogy a feleségét szeretné támogatni ebben a nagyon nehéz időszakban.