Íme a legjobb eperszedő helyek Budapest közelében: ide érdemes ellátogatnod

Borítókép: Íme a legjobb eperszedő helyek Budapest közelében: ide érdemes ellátogatnod Forrás: Karolina Grabowska/Pexels
Végre beköszöntött az eperszezon, ez pedig nem jelent mást, minthogy számos helyen elindul a „Szedd magad eper” program, ahol nem csak élménnyé válik az eperszedés, de sokkal olcsóbban is hozzájuthatsz az áhított gyümölcshöz. Mutatjuk is a Budapesthez közel fekvő eperföldeket.

Az eper az egyik legkedveltebb gyümölcs, ami nem véletlen, hiszen zamatos íze a közelgő nyárt idézi meg. Egyetlen rossz tulajdonsága, hogy gyakran aranyárban mozog a gyümölcs ára. Ha azonban saját magad szeded, akkor nemcsak egy szuper programod lesz, de sokkal jobb áron is juthatsz hozzá a gyümölcshöz.

Forrás: Jill Burrow/Pexels
Az eper remek vitaminforrás és sokoldalúan felhasználható.

Hétvégén és ünnepnapokon is nyitva vannak

Budapesttől nem messze számos eperföld található, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatnod. A jó hír pedig az, hogy ünnepnapokon is nyitva vannak. Azonban azt is fontos tudni, hogy kizárólag készpénzes fizetésre van lehetőség. Az eper ára 960 Ft/kg, illetve a földeken vásárolható szedőalkalmatosságok 500 forintba kerülnek darabonként. A szezon általában 3-4 héten tart, ez idő alatt folyamatosan érik az eper, így érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, illetve honlapukat friss információkért.

Íme néhány eperszedő hely, amelyekre mindenképpen érdemes ellátogatnod!