75 éves lett Károly király: idén szolidabb körülmények között ünnepel

Borítókép: 75 éves lett Károly király: idén szolidabb körülmények között ünnepel Forrás: Aaron Chown - Pool / Getty Images
Ma ünnepli 75. születésnapját III. Károly király. Meglepő módon idén egy szolidabb partival emlékezik meg erről a jeles napról, pedig fiatalabb korában olykor több száz fős vendégsereget is hívott a palotába.

Károly tavalyi születésnapja minden bizonnyal gyászban telt, ugyanis alig telt el némi idő azután, hogy édesanyja, II. Erzsébet királynő elhunyt 2022 szeptemberében. Miután a tavalyi volt az első születésnapja, melyet édesanyja hiányába kellett eltöltenie, így valószínűleg nem éppen jókedvben telt.

A királytól egyébként sokan remélik, hogy uralkodása alatt modernebbé válik a monarchia. Azonban tény, hogy népszerűsége valószínűleg sose lesz olyan, mint hajdani édesanyjáé. Ennek az egyik legjelentősebb oka még az a szerelmi háromszög, melyet annak idején Dianával való házassága alatt Kamillával folytatott. Annak ellenére, hogy Kamilla immár királyné, még mindig nem örvend népszerűségnek, sőt sokan a szigetország lakói közül a házaspárt okolják Diana halála miatt. Ennek köszönhetően hiába lettek ők az uralkodói pár, bizony még mindig nem sikerült töretetlen népszerűségre szert tenniük.

Forrás: Chris Jackson/Getty Images

Ezentúl Károly hírnevének az sem tesz jót, hogy fia, Harry herceg szinte teljesen ellene fordult, ezáltal mondhatni szétesett a családja. Harry pedig mind a netflixes sorozatával, mind pedig önéletrajzi könyvével a királyi családban történő igazságtalanságokra próbálja felhívni a figyelmet. A konfliktus egyébként egészen odáig eszkalálódott, hogy a király idei születésnapjára meg sem hívta Harry herceget.

Úgy tudni, hogy Károly a 75. születésnapját megelőző napon már ünnepelni fog, ugyanis már meghívott egy helyi kórust, hogy garantálják a jó hangulatot. Ezt a Highgrove birtokon tartják. Ezt követően november 14-én, vagyis ma, a családi ünneplést tartják – ez a Clarence-házban lesz. Azonban a király sem kapja meg azt a luxust, hogy ne kelljen dolgozni a születésnapján, ugyanis még a parti előtt egy gyárban tartó eseményre is hivatalos.

Az értesülések alapján a Clarence-házban tartott rendezvényre III. Károly családtagjai és barátai hivatalosak.

Az alábbi galériában pedig 15 olyan dolgot szedtünk össze, amit még biztosan nem hallottál a születésnapos III.Károly királyról!