15 érdekesség bolygónkról, a Föld napja kapcsán

Borítókép: 15 érdekesség bolygónkról, a Föld napja kapcsán Forrás: Getty Images
Talán, ha többet gondolnánk rá, jobban megbecsülnénk. Mikor, ha nem ma, a Föld Napján olvassunk bolygónk érdekességeiről.

Talán, ha többet gondolnánk rá, jobban megbecsülnénk. Mikor, ha nem ma, a Föld Napján olvassunk bolygónk érdekességeiről.

Ha valaki, akkor talán David Attenborough mondható annak a ma élő ’felfedezőnek’, aki földünk legnagyobb részét bejárta. Ő az, akinek a szemén keresztül láthatjuk bolygónk csodás tájait. Neki is köszönhető az, hogy a tengerek mélyétől a légkör pereméig tudományosan -a biológiát, ökológiát megismerve- új ismeretekhez jutunk.

Az idén 95 éves biológus, tévés dokumentarista munkája közelebb hozta hozzánk azt, ami életünk bölcsője és életünk egyetlen élettere, a Föld. Persze utóbbi vitatott, hisz sokan azon dolgoznak már jóideje, hogy a földi életen kívül, számunkra alkalmas bolygót keressenek, ám egyelőre, ez még csak egy távoli cél. Kitekintünk a világűrbe, elhagyjuk bolygónk vonzását, ám visszapillantva, hiány nélkül, minden űrhajós elámul Földünk ragyogó szépségétől, otthont adó képességétől.

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, mely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására. A világszerte ünnepelt környezetvédelmi rendezvény az évek során felhívta már a figyelmet a mindent elborító műanyag problémájára is, mely nagyban befolyásolta az élelmiszerláncok zacskó használati szokásait is.

Galériánkban 15 érdekességet hozunk bolygónkról, a Földről