A hét táplálkozási tippje: dekódold a fehérjepor összetevőit, hogy tudd, mit iszol!

Borítókép: A hét táplálkozási tippje: dekódold a fehérjepor összetevőit, hogy tudd, mit iszol! Forrás: getty images
Ha megfelelően tudod értelmezni a címkére írtakat, sokkal könnyebben tudod majd kiválasztani a számodra legmegfelelőbb fehérjeport.

Ha nem vagy még annyira jártas a táplálékkiegészítők világában, akkor biztos, hogy nehéz választás előtt állsz, amikor proteint szeretnél venni. Megmutatjuk, mire kell figyelned!

Maximális zsírtartalom

Olyat válassz, amiben adagonként maximum 3g zsír van. Az egészséges zsírok jók, de a shake-ek nem mindig tartalmaznak ezekből sokat.

Izolátum vagy koncentrátum? Az izolátumot összetettebb folyamatokkal állítják elő, hogy kivonják belőle a zsírt és a laktózt. Érdemesebb ezt választani.

Polidextróz: ez tulajdonképpen a rostoknak felel meg, ugyanakkor nem olyan jó a hatása, mint az élelmi rostoknak, szóval attól, hogy ez az összetevő szerepel a listán, még ugyanúgy egyél sok zöldséget!

Szénhidrátok

Általában glükózként vagy kukoricaszirupként van jelen a fehérjében. Olyan port válassz, ami 5g-nál kevesebbet tartalmaz ezekből.

Dikálium-foszfát és lecitin: ezek az összetevők felelnek azért, hogy jól keveredjen a por és ne legyenek benne csomók.

Szukralóz: ez a mesterséges édesítő 600-szor édesebb, mint a cukor. Semennyi kalóriát nem tartalmaz.

Fehérje

Olyan terméket válassz, amiből egy adag legalább 20-25 gramm fehérjét tartalmaz.

Trikalcium-foszfát: ez az anyag nem engedi, hogy összeálljon a por, ha folyadékkal érintkezik.

Papain és bromelain: ezek segítenek abban, hogy gond nélkül megemészd a shake-edet.

Ha a poron kívül teljes ételekkel is több fehérjét szeretnél bevinni, válogass ezek közül: