JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A hét táplálkozási tippje: Mik azok a fehér csíkok a csirkemellen?

csirkemell,fehér csíkok csirkemellen Forrás: pexels.com
Egy állatvédő csoport felhívása alapján érdemes figyelni a csirkemellen lévő fehér csíkokra!

A Compassion in World Farming arra szólította fel a húsimádókat, hogy okosítsák ki magukat a csirkemellen lévő fehér csíkok témájában. Egy olasz kutatás szerint ugyanis minél több a húson lévő fehér csíkok mennyisége, annál több benne a zsír és annál kevesebb a fehérje.

Valószínűleg te is észrevetted már a hentespultokban, hogy némelyik csirkemellen párhuzamos sávok láthatóak, az utóbbi néhány évben pedig egyre nőtt azoknak a húsoknak a mennyisége, amin észrevehető volt a jelenség.

csirkemell
Forrás: menshealth.com
Az első csirkemellen alig látható fehér csík, míg az utolsó gazdagon erezett. Érdemes mindig az ''A''-hoz hasonló csirkemellet választani, ez a legfinomabb és a legegészségesebb.

Szakértők szerint a csíkok megjelenésének oka a kereslet és kínálat kapcsolata: az utóbbi években egyre nőtt a csirkemellet fogyasztók aránya, a termelőknek pedig ki kell szolgálniuk a kínálatot, minél több és minél nagyobb méretű húsokat kell a boltokba szállítaniuk. A túl gyors növekedés és hízás hatására alakulnak ki ezek a párhuzamos, fehér csíkok a húson.

Attól függetlenül, hogy ennek hatására jobban összemegy a csirkemell sütés közben és szárazabb lehet a végeredmény, szakértők szerint nem feltétlenül kell aggódni amiatt, hogy veszélyt jelentene az egészségre. Az élvezeti érték és a minőség miatt viszont mindig érdemes a kevésbé csíkos darabokat választanod.

Olvasnál még a témában?