Fagylaltkehely grillezett ananásszal és rumos szósszal

Borítókép: Fagylaltkehely grillezett ananásszal és rumos szósszal

A grillezett ananászkarika nem csak tökéletes alapzat a tányéron egy gombóc fagyinak, hanem tökéletesen ellensúlyozza is a melegével a fagyi hidegét. A rummal pedig igazán megkoronázhatod a kompozíciót!
Fagyi ananásszal, fagyikehely karamellizált anannásszal
Hozzávalók:
4 szelet friss ananász, meghámozva
1 evőkanál vaj
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál barna rum
1 kiskanál vanília kivonat
2 csésze vanília fagylalt
2 evőkanál pirított, reszelt kókusz
Elkészítés:
Melegítsd fel a grillt vagy egy serpenyőt, közepesen erős lángra. Az ananászkarikáknak süsd mindkét oldalát 3-4 percig, amíg karamellizálódnak.
Egy másik serpenyőben melegítsd össze a vajat, a barna cukrot, a rumot és a vaníliát. Lassú tűzön kevergesd, míg egészen be nem barnul a szósz.
Oszd el az ananászokat a tálkákban, és rakj mindegyikre egy nagy kanál fagylaltot. Önt rá a rumos öntetből, és hintsd meg egy kis pirított kókuszreszelékkel.
290 kalória, 11 g zsír (7 g telített), 42 g szénhidrát, ebből 35 g cukor
4 adag