Igazi zabkásafüggő vagy? Készítsd el az abszolút tökéletes verzót!

Rengeteg futó kezdi a napját zabkásával, hiszen pikk-pakk elkészíthető, ízesíthető, ráadásul ha teljesen sima zabpelyhet veszel, és te főzöd meg vagy áztatod, majd intézed a feltéteket, akkor köze sincs a feldolgozott ételekhez. Vannak ugyanis előre csomagolt verziók, amik ízre finomak, de a legtöbb változatban feleslegesen sok a cukor és egyéb adalékanyag.
Dawn Jackson Blatner, a The Flexitarian Diet írója szerint egyrészt remek szénhidrátforrás a zab, másrészt alap esetben vízben főzzük vagy áztatjuk, így ezáltal sokkal jobban eltelít mint mondjuk egy száraz müzliszelet - ezt pedig a kutatások is alátámasztják.

Fuss gyorsan. Egyél lassan.
Ne maradj le a Fuss Gyorsan. Egyél Lassan. című könyvről, rendeld meg még ma saját magadnak vagy ajándékként, hiszen minden futó könyvtárában alapkellék!
3995 Ft
4995 Ft
Rostban gazdag, a kalóriatartalmával lehet játszani
Egy optimális adag, vagyis fél bögre, még száraz zabpehely 4 gramm rostot tartalmaz, ami ugyan nem rengeteg, viszont hasznos a koleszterinszint csökkentéséhez.
Elérkeztünk a kalóriákhoz: egy bögrényi vízben megfőzött vagy áztatott zabkása 300 kalóriát, 56 gramm szénhidrátot és 10 gramm fehérjét tartalmaz. Bár ugyanannyira jó választás, mint a különféle smoothie-k, itt is el lehet ám csúszni az ízesítéssel.

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!