Egészséges rántott csirke quinoával

Borítókép: Egészséges rántott csirke quinoával
Ellát energiával és fehérjében is gazdag, így feltöltődsz és könnyen regenerálódhatsz vele!


Hozzávalók:
35 g lenmag
másfél ek. kínai ötfűszer-keverék
2 tojás
175 g quinoa
3 és fél tk. mandulavaj
1 ek. szójaszósz
kevés olívaolaj
4 fej pak choi
2 gerezd fokhagyma
1 db csili
1 db újhagyma
Elkészítés:
A lenmagot keverd össze az ötfűszer-keverékkel és kevés sóval. A tojásokat verd fel. A csirkét panírozd be, először mártsd tojásba, majd a lenmagos keverékbe. Mehet 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
A quinoát öntsd egy tálba és önts rá vizet, forrald fel, majd lassú tűzön főzd 15 percig. Hagyd hűlni 5 percig és egy villával keverd össze. A mandulavajat keverd össze a szójaszósszal és 30 ml vízzel. Öntsd a quinoára.
A pak choit süsd meg a fokhagymával, majd keverd a quinoához. Ízesítsd csilivel és újhagymával.
535 kcal, 76 g fehérje, 112 g CH, 39 g zsír.
Kép: Europress