Hogyan kezdődik az iskola várhatóan Európa országaiban?

Hogyan kezdődik az iskola várhatóan Európa országaiban?
Forrás: Pxfuel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A koronavírus első hulláma alatt a legtöbb országban egyből leállították a tanítást az alap-, közép-, és felsőfokú intézményeiben, a második hullám érkezésekor mégis mindenhol az új tanévre készülnek. Lássuk, milyen egészségügyi óvintézkedések között zajlik szeptembertől a tanítás 5 európai országban!

Az iskolák újranyitása elég nehéz kérdés, hiszen egy világjárvány közepette szokatlanul sok szempontot kell alaposan mérlegelni, és a döntések is nagyobb felelősséggel járnak. Figyelembe kell venni a diákok és a tanárok egészségét, az oktatás minőségét, a gyerekek szociális igényeit, a szülők tájékoztatását és biztonságérzetük fenntartását.

Ezen tényezők többsége az intézmény területén eltöltött időre vonatkozik. Léteznek náluk jóval kevésbé magától értetődőek is. Például figyelembe lehet venni, hogy a koronavírus okozta gazdasági visszaesés következtében számos család nem engedheti meg magának az iskolai étkeztetést, az új tanszerek beszerzését vagy akár a gyerek utaztatását. Az új segélycsomagok létrehozása, támogatási rendszerek kialakítása is a tanévkezdésre való felkészülés része. Budapesten az is felmerült, hogy a napi első tanóra később kezdődhetne, így az iskolába igyekvő gyerekek és szülők kikerülhetnék a reggeli csúcsforgalmat, és kevesebb emberrel találkoznának a tömegközlekedésben. A lépcsőzetes napkezdet pedig az egész délelőttre nézve eloszlathatná a tanulók tömegét. A lehetőségek száma szinte végtelen, ahogy a körülöttük zajló vita is. Márpedig a szeptember vészesen közeledik, úgyhogy itt az ideje döntést hozni!

Lássuk, hogyan néznek szembe az iskolakezdés kihívásával 6 mérvadó európai országban!

Nézd meg a galériánkat>6 kép
Maszkok, csoportos órák, kültéri tanítás: így készül Európa a tanévkezdetre

És hogy mi lenne a felelős viselkedés, ha a teljes erővel kitörne a második hullám? Itt egy vélemény:


Fortune

Tovább olvasok
Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kép
9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Kép
Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem