Így vasald ki az arcod az egész napos zoomolások után

Borítókép: Így vasald ki az arcod az egész napos zoomolások után Forrás: Getty Images
A home office-ban ülve, a monitorra tapadva észrevétlenül belefeledkezünk egy-egy arckifejezésbe, ráncoljuk a homlokunkat, a szemöldökünket, vagy csak végig mosolyogjuk a kétszer kétórás meetinget. A görcsös koncentrálást az arcbőröd is megszenvedheti hosszabb távon, s hogy ezt elkerüld, érdemes rendszeresen átmozgatni az itt található izomcsoportokat. Eláruljuk, hogyan.

Reggel felkelsz, összelapátolod magad, útnak indítod gyerekeket a home suliba, egészen a nappaliig. Felcsapod a laptopod, kamera és mikrofon be és már kezdődhet is a munka. Egymást érik a zoom-megbeszélések, észre sem veszed és több óra is eltelik úgy, hogy görbe háttal és az arcodra kövült mosollyal meredsz a kamerába.

A nyomában fellépő állapot pedig már nevet is kapott, ez az úgynevezett „zoom fáradtság”; ami sajnos egy nagyon is létező jelenség, mindennapjaink velejárója immár több, mint egy éve. Miközben a mentális szempontból ránk gyakorolt hatásaival elég sokat foglalkoznak a szakemberek, arról viszont kevesebb szó esik, hogy mindez milyen fizikai hatásokat gyakorolhat a testünkre.

Ha túl sokáig ülsz a monitor előtt és nem pislogsz eleget; annak egyik egyenes következménye lehet, hogy a szemed kiszárad, megfájdul. A folyamatos grimaszolás, erőltetett koncentrálás pedig a szemed körüli ráncokat is csak tovább szaporíthatja, amiből enélkül is van már épp elég, nem igaz? De akkor mi lenne a megoldás? Kapcsoljuk ki a kamerát? Szakemberek szerint érdemes ilyenkor megpróbálkozni az arc tornáztatásával, az arc jógával; amivel ugyanis nemcsak a ráncokkal szállhatunk szembe, de feszesíthetjük és vitalizálhatjuk is az igénybe vett területeket.

A speciális mozdulatok serkentik a vérkeringést, így több oxigén és tápanyag jut a bőr sejtjeibe. Az eredmény pedig tisztább, kontúrosabb bőr, egészséges ragyogás és kevesebb méreganyag; egyszóval, nyert ügyed van.

Arctorna gyakorlatok, amikkel új életre keltheted a bőrödet