5 étel ráncok ellen: Mutatjuk, mit fogyassz, hogy a bőröd sokáig feszes és ránctalan maradjon!

Borítókép: 5 étel ráncok ellen: Mutatjuk, mit fogyassz, hogy a bőröd sokáig feszes és ránctalan maradjon! Forrás: GettyImages/PeopleImages
A bőröregedés, a ráncok megjelenése természetes folyamat, amit megakadályozni nem lehet, ám késleltetni annál inkább! Megfelelő életmóddal, tudatos táplálkozással például sokat tehetsz azért, hogy bőröd minél tovább feszes maradjon, kisebb-nagyobb ráncaid pedig ne mélyüljenek el idő előtt. Mutatunk 5 olyan ételt, amelyek rendszeres fogyasztásával bőrödet sejtszinten láthatod el a fiatalságért és rugalmasságért felelős tápanyagokkal.

A kollagén egy olyan fehérjevegyület, mely nagy szerepet játszik a bőr-, a haj-, a köröm-, az ín- és a porcszövetek összetartásában, táplálásában, valamint segíti a sejtek regenerálódását. 20 éves kortól a kollagén termelődése lassulni kezd, 35 éves kortól pedig már a szövetek megújulása is lassabb, az öregedés jelei felerősödnek. A kollagéntermelést magas C- és B-vitamin-tartalmú ételekkel serkenthetjük leginkább. Az omega-3 zsírsavak ugyancsak nélkülözhetetlenek: fokozzák a bőr vízmegkötő és ellenálló képességét, részt vesznek a sejtek vízháztartásának szabályozásában. Hiányában a bőr szárazzá válik, a sejtek rugalmassága jelentősen romlik, ezáltal a bőröregedés felgyorsul.

Fogyassz rendszeresen a következő 5 ételből és máris sokat tettél a szépséged és bőröd egészsége érdekében!