4+1 dolog, amit kötelezően be kell vezetned 30 felett a bőrápolási rutinodba

bőrápolás Forrás: unsplash / @valentinlacoste
Szerencsés vagyok, mert édesanyám kicsi korom óta nagy gondot fordított arra, hogy tisztában legyek a bőröm ápolásának fontosságával. A joy.hu összeállítása.

13 évesen pedig első dolga volt elvinni kozmetikushoz, aki ellátott a megfelelő tanácsokkal, hogyan is ápoljam az akkor még pattanásos bőröm. A húszas éveimben is sokat foglalkoztam a bőrápolással, de közeledve a 30-hoz észrevettem, hogy már nem elég az egyszerű hidratáló arckrém ahhoz, hogy szép maradjon az arcbőröm. Előjöttek az első ráncok, egyre szárazabb lett a tapintása és az addig használt termékek sem tettek már jót neki.

Természetesen nem az általam használt termékekkel volt a probléma, hanem egyszerűen másra lett szüksége a bőrömnek, amivel sem én, sem a hozzám hasonló 30 éves nők többsége nincs tisztában. Első dolgom volt utánaolvasni, hogy 30 után mi is az, ami elengedhetetlen az egészséges és gyönyörű arcbőrhöz és egy hozzáértő szakember, Tóth Andrea mesterkozmetikus tanácsát is kikértem, aki meglepő, de a méregdrága krémek és kezelések helyett valami egészen mást tanácsolt nekem...

A következő válogatásban azt a 4+1 tippet találjátok, amit érdemes bevezetni a napi bőrápolási rutinotokba, ha még hosszú ideig szeretnétek hamvas és szép arcbőrt: